Afbouw Slegers, dé expert in nieuwbouw stucwerk

Wij bieden u niet alleen de voordeligste, maar ook de efficiëntste manier van stucwerk voor uw nieuwbouwwoning.

 • Offerte in slechts één minuut kosteloos aangevraagd.
 • De beste nieuwbouw en traditionele wandafwerkingen.
 • Tot wel €700,- netto korting op nieuwbouw en collectief stucwerk!

Niet alleen de voordeligste, maar ook de efficiëntste manier van stucwerk

Afbouw Slegers voor uw nieuwbouwwoning

Wanneer u voor ons kiest om uw nieuwbouwwoning te laten afwerken bent u verzekerd van een betrouwbare partij met een grote hoeveelheid teams die direct aan de slag kunnen aan uw woning na de oplevering. Omdat er zoveel capaciteit beschikbaar is, zijn we zeer flexibel in de planning en kunnen wij altijd mee schuiven met uw opleverdatum, of deze nu uitgesteld wordt of juist eerder is.
Wij leveren per week meerdere woningen naar tevredenheid op, waar diensten zijn uitgevoerd van dunpleisterwerk tot traditioneel stucwerk. Een groot deel hiervan zijn nieuwbouwwijken waar gebruikt wordt gemaakt van onze collectief-korting, deze gaat al van start wanneer u samen met twee andere toekomstige buren onze diensten afneemt.

Neem een kijkje in de showroom

Ook hebben wij een kantoor en een showroom tot onze beschikking, waar u van harte welkom bent om even kennis te maken met een kopje koffie erbij. Hier is uitgebreid de mogelijkheid om uw offerte door te spreken en aan te passsen, kleuren te bekijken en te bepalen of de voorbeelden van onze werkzaamheden te zien. Wanneer u een offerte aanvraagt, krijgt u direct een link naar onze afsprakenplanner om zeer eenvoudig zelf een afspraak in te plannen.
Al eerder langskomen bij ons? U mag altijd contact opnemen en dan plannen wij een afspraak voor u in.

Behangklare wanden in de nieuwbouw

De behangklare wanden van uw nieuwbouwwoning staan er al goed bij, maar nog niet goed genoeg voor schilderwerk. Afbouw Slegers is gespecialiseerd in het machinaal afwerken van uw wanden door middel van dunpleisterwerk en wij werken hier al vanaf de ontwikkeling van de techniek mee.

Behangklaar wordt sausklaar

Ons advies voor iedere nieuwbouwwoning met behangklare wanden is dunpleisterwerk, dit is de meest efficiënte en voordelige manier om uw behangklare wanden sausklaar te maken. Op uw wanden wordt eerst machinaal een laag pleisterwerk van enkele millimeters aangebracht, waarna deze geëgaliseerd en geschuurd wordt voor het allerstrakste resultaat, wat niet te onderscheiden is van traditioneel stucwerk.
Wij kunnen elke behangklare wand dunpleisteren, of de woning nu is gebouwd met kalkzandsteen, betonnen prefab wanden, Y-tong wanden, gibo blokken, AK-platen of fermacell platen. Bij prefab-woningen plaatsen wij ook de hoekprofielen.

Wanneer u kiest voor nieuwbouw stucwerk door Afbouw Slegers

 • Gegarandeerd voordeliger dan traditioneel stucwerk.
 • Behoud van de hardheid van de ondergrond.
 • De beste bewerking om behangklare wanden sausklaar te maken.
 • Minder materiaal, dus een duurzame keuze.
 • Snel en efficiënt, al binnen twee werkbezoeken gladde wanden.
 • Korte droogtijden, snel verder met aansluitende werkzaamheden.
 • Vrij van zorgen door onze scheurhersteldienst.

Plafonds zonder V-naden

Het plafond in uw nieuwbouwwoning

De plafonds van uw nieuwbouwwoning worden indien u hiervoor kiest afgewerkt met spackspuitwerk opgeleverd. Ondanks dat dit een prima afwerking is, geeft dit niet het meest ruimtelijke en strakke resultaat wat u zou wensen, door de korrelstructuur en de nog aanwezige V-naden. Uw plafond kunnen wij net zo strak en glad krijgen als uw gedunpleisterde wanden door middel van traditioneel stucwerk.

Een strak plafond door middel van stucwerk

Traditioneel stucwerk is een afwerking met een laag pleister welke, in tegenstelling tot dunpleisterwerk, met de hand wordt aangebracht, waarna het compleet glad opgeschuurd wordt voor een perfect resultaat. Als resultaat hebt u een spiegelglad plafond met een ruimtelijke uitstraling, waarbij niets meer van de V-naden te zien is.

Strak eindresultaat met latex

De afwerking voor kaal stucwerk

Wanneer uw wanden en uw plafonds helemaal glad zijn afgewerkt, bent u nog niet helemaal klaar. Het stuc- en pleisterwerk heeft nog een afwerking nodig, dit doen wij door middel van latexspuitwerk.

Latexspuiten in plaats van rollen

Doordat de latex wordt gespoten in plaats van aangebracht met een roller, is het resultaat veel strakker zonder dat er een structuur van een roller zichtbaar blijft. De latex is sneldrogend, waardoor u direct nadat wij klaar zijn met onze werkzaamheden verder kan met aansluitende werkzaamheden. Standaard spuiten wij de wanden en plafonds in dezelfde kleur wit, maar wanneer u kleur in huis wenst is dit ook een mogelijkheid. U kunt iedere kleur die beschikbaar is zelf uitkiezen, of een afspraak bij onze kleuradviseuse maken om uit de ruim 216 verschillende kleuren te kiezen.

Schuine dakplaten spuiten

Heeft uw woning schuine dakkappen op de zolder? Dan zijn deze vaak groen, bruin of blauw vanuit de bouw opgeleverd. Wij kunnen de schuine dakplaten door middel van een dampdoorlatend verfsysteem mee spuiten in dezelfde kleur als uw wanden. Dit geeft uw zolder direct een afgewerkte look waardoor het een ruimte wordt die net zo mooi is als de rest van de woning en klaar is voor gebruik.
Maakt u samen met meerdere toekomstige buren gebruik van onze diensten? Bij drie deelnemers in een collectief spuiten wij de schuine dakplaten zelfs gratis mee wanneer er latexspuiten voor de zolder wordt afgenomen.

Nieuwbouw stucen, stap voor stap uitgelicht.

01 - 13
Traditioneel stucwerk
Plaatsen hoekprofielen

Wanneer uw woning een prefab-woning is waarbij de buitenwanden van prefab-beton zijn is het nodig dat wij de hoekprofielen plaatsen. Deze plaatsen we op de uitwendige hoeken van de buitenwanden. De hoekprofielen zorgen voor een strakke afwerking en extra stevigheid in de hoek.

02 - 13
Traditioneel stucwerk
Voorlijmen

Voordat we kunnen stukadoren moet de ondergrond voorgelijmd worden om de juiste garanties te bieden wat betreft de hechting van het stucwerk. Voor de ene ondergrond, zoals een plafond met spackspuitwerk, wordt een andere voorlijm gebruikt dan bijvoorbeeld een wand van metselwerk.

03 - 13
Traditioneel stucwerk
Ingazen

Om het hoogteverschil in de plafondplaten op te vangen wordt er Gitex-gaas van 30 centimeter breed gebruikt. Hiermee kan scheurvorming niet volledig voorkomen worden, maar de kans op scheuren wordt hierdoor wel kleiner.

04 - 13
Traditioneel stucwerk
Smeren

Het traditioneel stukadoren is een beeld wat bijna iedereen zich wel voor kan stellen, er wordt gips met de hand aangebracht op een muur of een plafond. Bij een nieuwbouwwoning is, wanneer de wanden behangklaar worden opgeleverd, traditioneel stucwerk enkel nodig voor de plafonds of bij stucwerk op maat zoals een keukenkoof, cinewall of gashaard.

05 - 13
Dunpleister
Afplakken

Een belangrijk klusje voor wij kunnen starten met werkzaamheden is natuurlijk het afplakken van zaken die niet mee gespoten moeten worden met het dunpleisteren.
Wij plakken alle ramen, raamkozijnen, deurkozijnen, stroompunten en betimmering voor u af.

06 - 13
Dunpleister
Messen en spuiten

Dunpleisterwerk wordt machinaal gespoten op de wand, maar dit betekent niet dat het helemaal klaar is wanneer het gespoten is. Het pleisterwerk wordt nog met de hand geëgaliseerd, dit wordt messen genoemd.

07 - 13
Dunpleister
Schuren

Na het messen is de wand nog niet zo glad als de bedoeling is. De oneffenheden zijn wel opgevuld, maar er zullen nog aanzetten te zien zijn. Hetgeen wat de wand echt helemaal glad maakt is het machinaal opschuren van het dunpleisterwerk.

08 - 13
Latexspuiten
Opruimen en stofvrij

Het is belangrijk dat alles goed stofvrij gemaakt is voordat we gaan latexspuiten. Dit doen we na het schuren van het dunpleister, ook controleren we hierbij nogmaals al het afplakwerk en herstellen we dit waar nodig.

09 - 13
Latexspuiten
Eerste laag verf

Wanneer wij latexspuiten zullen we altijd twee lagen latex aanbrengen. De eerste laag is om de eerste zuiging van het pleisterwerk op te vangen, zodat we voor een optimale dekking kunnen zorgen. Ook doen we dit om eventuele oneffenheden die tevoorschijn komen na het latexspuiten meteen op te kunnen lossen en onzichtbaar te herstellen voor de tweede laag.

10 - 13
Latexspuiten
Repareren

Wanneer de eerste laag latex is gespoten, kunnen er nog oneffenheden tevoorschijn komen. Voordat de tweede laag latex wordt gespoten worden de wanden onder het licht van een bouwlamp gecontroleerd. Puntjes die dan tevoorschijn komen kunnen dan direct nog met de hand bijgewerkt worden zodat we een perfecte ondergrond hebben om de tweede en laatste laag op aan te brengen.

11 - 13
Latexspuiten
Kitten

Wanneer u voor latexspuitwerk in uw woning kiest zullen we de hoeken van het plafond naar de wand, en de hoeken waar twee wanden op elkaar aansluiten kitten. Dit doen we om een zeer strak eindresultaat te kunnen behalen.

12 - 13
Latexspuiten
Tweede laag verf

Wanneer de ondergrond in de juiste staat is gebracht, is het tijd om de tweede en laatste laag latex te spuiten. De latex kan in wit gespoten worden of in een kleur naar keuze. De latex is zeer snel droog, wat betekent dat u ook snel na de oplevering weer verder kan met aansluitende werkzaamheden.

13 - 13
Latexspuiten
Bezemschoon

Vaak is er bij een nieuwbouwwoning alleen nog een cementdekvloer aanwezig, het afplakken van de vloer is dan niet nodig. Wij zorgen dat de woning bezemschoon wordt opgeleverd, wat niet alleen betekent dat we de vloer vegen, maar waarbij we er ook voor zorgen dat reststukken van het dunpleisteren of stukadoren van de vloer af worden gestoken.

Korting met collectief stucwerk

Wist u dat wij korting op stuc- en spuitwerk bieden vanaf 3 woningen. Samen met uw toekomstige buren is het mogelijk om met extra veel voordeel uw wanden en plafonds te laten afwerken. Wij begrijpen dat het een hele zoektocht is naar de juiste partij om uw woning te laten stucen, en uw nieuwe buren zijn hoogstwaarschijnlijk naar dezelfde diensten op zoek. Hoe handig is het dan om de handen ineen te slaan en de gehele nieuwe straat of wijk door één partij te laten afwerken? Wij kunnen hierdoor zeer efficiënt en duurzaam werken, waar jullie direct van mee profiteren in de vorm van collectiefkortingen en -geschenken die op kunnen lopen tot een waarde van meer dan €700,- met bijvoorbeeld het gratis spuiten van de zolderplaten of een upgrade van de latexkwaliteit.

Kom meer te weten!

Flexibel en laagdrempelig plannen op uw opleverdatum

Bij Afbouw Slegers bent u verzekerd van een flexibele planning. Wanneer u besloten hebt wat voor afwerking u kiest voor uw wanden en plafonds, is de definitieve opleverdatum van uw woning vaak nog niet bekend en kan deze nog verschuiven. Wanneer u ons goed op de hoogte houdt met nieuwe informatie over de oplevering, houden wij hier steeds een periode voor u vrij welke steeds specifieker wordt. Vaak zijn wij de eerste partij die in uw woning aan het werk mag, met deze werkwijze bent u ervan verzekerd dat wij snel na de oplevering van uw woning aan het werk kunnen waarna ook snel de aansluitende werkzaamheden gepland kunnen worden.

Dagelijks bereikbaar om u te adviseren over uw stucwerk

Om hierin snel te kunnen schakelen is ons kantoor iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00. Hier staat altijd iemand klaar om u te woord te staan en met u mee te denken over uw wensen en de uiteindelijke planning. Liever persoonlijk contact? U bent van harte welkom op ons kantoor en in onze showroom om mogelijkheden te bespreken. Een snelle vraag met een snel antwoord? Dan kunt u contact opnemen via de LiveChat op de website, maar ook is ons kantoor zelfs bereikbaar op WhatsApp, gewoon via het vaste telefoonnummer.

De specialist in nieuwbouw

10 jaar bewezen resultaat

Afbouw Slegers heeft jarenlange ervaring op het gebied van stucwerk en machinale afwerkmethoden in de nieuwbouwsector.

Wij verzekeren u van betrouwbare nieuwbouw stukadoors met oog voor detail. Al onze mensen zijn échte specialisten, door ons opgeleid, en hebben liefde en passie voor het stukadoors beroep.

Onze diensten verlenen wij veelal in de nieuwbouw sector maar bestaande bouw slaan wij zeker niet af. Neem contact met ons op om te weten te komen hoe wij uw woning kunnen voorzien van frisse en moderne looks!

 • Offerte in slechts één minuut kosteloos aangevraagd.
 • Uitsluitend A-merken en VCA-gediplomeerd personeel.
 • Tot wel €700,- netto korting op nieuwbouw en collectief stucwerk!

Waar twijfelt u over?

Scheurvorming

Er komt veel op u af, en natuurlijk wilt u de goede keuzes maken om te kunnen genieten van een prachtig eindresultaat. Waar in de nieuwbouw veel voor gewaarschuwd wordt, is scheurvorming in stucwerk. De fundering van uw nieuwe woning verzakt nog wat en de materialen waarmee de woning gebouwd is moeten zich nog zetten. Tegenwoordig worden er betere materialen gebruikt bij het bouwen van uw woning om scheurvorming te beperken, maar toch blijft de kans op scheuren vanuit de ondergrond aanwezig.

Behangen

Behang zoals renovlies wordt gepromoot als dé manier om scheurvorming tegen te gaan, echter valt dit in de praktijk tegen. Scheuren ontstaan zichtbaar onder het behang, en herstel is dan tijdrovend en een stuk minder voordelig dan de wanden direct dunpleisteren en gebruik maken van onze hersteldienst. Heeft u namelijk onverhoopt last van scheuren in uw gladde stuc- of spuitwerk? Dan is dit vrijwel altijd zeer eenvoudig plaatselijk te herstellen. U kunt hierbij gebruik maken van onze hersteldienst, waarbij wij de scheuren komen herstellen tegen een zeer gereduceerd tarief. Het is hierbij niet nodig om complete wanden over te stucen, plaatselijk herstel is in vrijwel alle gevallen mogelijk, hooguit dient het schilderwerk over gedaan te worden.

Behangklare wanden schilderen

Maar is dunpleisterwerk wel echt nodig of kunt u zelf direct aan de slag met verf en een roller? De behangklare wanden zien er relatief strak uit, echter op het moment dat u deze zonder voorbehandeling gaat schilderen komen alle oneffenheden, ieder putje en krasje extra naar voren. Wij raden daarom altijd aan om uw behangklare wand eerst sausklaar te laten maken door middel van dunpleisterwerk.

Budget

Vaak wordt er gedacht dat een huis stukadoren een zeer prijzige manier van een woning afwerken is. Doordat dunpleisterwerk het traditioneel stucwerk in een nieuwbouwwoning kan vervangen, kunnen deze kosten ontzettend meevallen. Dunpleisterwerk is meer dan de helft voordeliger dan traditioneel stucwerk, waardoor het al sneller in het budget past.
Daarbij komt ook nog dat wanneer u het pleisteren van de woning uitstelt tot een later moment, er dan allerlei extra kosten en handelingen bij komen kijken. Wanneer de woning net opgeleverd is, is deze leeg en nog niet bewoond. U hoeft dus geen spullen uit de woning te halen en in een opslag te plaatsen, en vaak niets extra te betalen voor bijvoorbeeld het afplakken van vloeren en trappen.
Ook wanneer dunpleisterwerk niet in het budget past, bieden wij voor iedere portemonnee diensten aan. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan spackspuitwerk, dit is kant-en-klaar waardoor er geen kosten voor schilderwerk bij komen en het is zeer snel te realiseren.
Een bijkomend voordeel is dat wanneer u uw wanden en plafonds netjes en professioneel laat afwerken, de waarde van uw woning alleen maar stijgt.

Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.