Mooie en strakke wanden met traditioneel stucwerk

Als professioneel stukadoorsbedrijf staan wij garant voor een kwalitatieve en vakkundige oplevering van traditioneel stucwerk voor de wanden en muren van uw woning.

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

Profiteer van de vele voordelen bij Afbouw Slegers.

  • Offerte in slechts één minuut kosteloos aangevraagd.
  • Uitsluitend A-merken en VCA-gediplomeerd personeel.
  • Tot wel €700,- netto korting op nieuwbouw en collectief stucwerk!
Het ambacht van traditioneel stucwerk, bekijk onze video!
Alles over dunpleisterwerk, bekijk onze video!
Spackspuitwerk is ideaal voor nieuwbouwwoningen, bekijk onze video!
Professionele wandafwerking met latexspuiten , bekijk onze video!

Wat is traditioneel stucwerk

Traditioneel stucwerk is een ambachtelijke techniek waarbij gips handmatig of machinaal wordt aangebracht op een muur of plafond om deze glad te maken of een decoratief effect te creëren. Dit wordt vaak gebruikt in binnenhuisarchitectuur om een mooie afwerking te krijgen in een kamer of gebouw. Er zijn verschillende soorten stucwerk, zoals glad stucwerk, structuurstucwerk of sierstucwerk. Dunpleisterwerk kan handmatig worden aangebracht, maar tegenwoordig is de techniek zo ontwikkeld dat dit vrijwel uitsluitend machinaal wordt gedaan.

Hoe gaat traditioneel stucwerk in zijn werk

Er zijn verschillende soorten traditioneel stucwerk, allemaal met een andere werkwijze. Traditioneel stucwerk is een verzamelnaam voor onder andere pleisterwerk, raapwerk, schuurwerk en sierpleisters.

Alle werkzaamheden en woningen die met traditioneel stucwerk worden afgewerkt zijn anders en op maat. De algemene werkwijze zal zijn dat we er eerst voor zorgen dat de ondergrond in de juiste staat is om voorstrijk op aan te brengen. Het stucmengsel wordt gemaakt, dit is een gips of cement gebonden materiaal wat wordt aangemaakt met water.

Wanneer er voorstrijk is aangebracht en dit gedroogd is, kan er gips of cement gebonden materiaal aangebracht worden, dit gebeurt in de meeste gevallen met een spaan.

We werken het stucwerk glad en geven het de gewenste vorm. Daarna wordt het stucwerk afgewerkt met een gladde spaan of een structuurroller om een mooie afwerking te krijgen. Afhankelijk van het soort stucwerk kan of moet er nog een laagje afwerking, zoals latexspuitwerk, worden toegevoegd.

Waarom traditioneel stucen?

Traditioneel stucwerk kan erg veelzijdig worden ingezet. Of het nou klein of groot maatwerk, in een nieuwbouwwoning of in een bestaande woning is, traditioneel stucwerk is vaak een goede afwerkmethode. Gladde wanden en plafonds geven uw nieuwbouwwoning of bestaande woning direct een compleet andere uitstraling, en het verhoogt ook nog de waarde van de woning. Een woning met mooi, strak stucwerk zal een hogere verkoopwaarde hebben dan een woning met een andere afwerking zoals behang of spackspuitwerk.

Stucwerk kan een mooie afwerking geven aan een ruimte, en het kan worden gebruikt om een bepaald decoratief effect te gebruiken, bijvoorbeeld met sierpleister.

Bij bestaande woningen wordt traditioneel stucwerk veelal gebruikt om een oneffen wand of plafond glad te maken en hierdoor een geheel nieuwe, moderne uitstraling te geven. Een bijkomend voordeel hiervan is dat stucwerk ook een isolerend effect heeft, waardoor de woning ook nog energie-efficiënter wordt.

Waarom traditioneel stucwerk voor bestaande bouw?

Heeft u een oudere woning gekocht of wilt u uw bestaande woning een nieuwe uitstraling geven met een strak eindresultaat? Steek uw woning dan in een nieuw jasje met stucwerk.

Met traditioneel stucwerk geeft u een woning een complete metamorfose, waar u zeker geen spijt van gaat krijgen.

Traditioneel stucwerk kan in een bestaande woning gebruikt worden om uw wanden en plafonds egaal te maken, maar ook decoratief met sierpleisters, of afwerking na een renovatie met bijvoorbeeld een dakkapel, aanbouw, of wanden die verplaatst zijn. Heeft u een nieuwe keuken of badkamer? Dan wordt deze opnieuw waterpas en haaks gemaakt door middel van traditioneel stucwerk.

Werkwijze

In tegenstelling tot nieuwbouwwoningen is bij een bestaande woning elke klus anders. We komen dus graag bij u langs voor een vrijblijvende werkopname, waarna we u al een goede inschatting van de werkzaamheden kunnen laten weten. Woont u verder dan 30 kilometer van Eindhoven af? Dan plannen we graag een digitale afspraak in, zodat we aan de hand van foto’s, filmpjes en eventueel een Funda-pagina al een inschatting kunnen maken.

Ook bij bestaande woningen kunnen wij een all-in pakket aanbieden, wanneer u compleet ontzorgd wil zijn van de afwerking van het traditioneel stucwerk kunnen wij dit voor u latexspuiten. Wij zorgen dan dat wanneer het stucwerk helemaal droog is, het netjes opgeschuurd en in een kleur naar keuze gespoten wordt.

Weet u al van het voordeel in het btw-tarief voor bestaande bouw? Bij nieuwbouwwoningen is het btw-tarief voor stukadoren nog 21%, maar voor renovatie van bestaande woningen is dit maar 9%.

Waarom traditioneel stucwerk voor nieuwbouw?

Wanneer uw wanden in uw nieuwbouwwoning behang-klaar worden opgeleverd, zullen wij altijd adviseren deze te dunpleisteren. Toch zijn er bepaalde zaken die niet met dunpleisterwerk afgewerkt kunnen worden, maar door middel van traditioneel stucwerk gedaan moeten worden.

Het meest gekozen voorbeeld hiervan zijn uw plafonds. De plafonds worden over het algemeen in de nieuwbouw opgeleverd met V-naden en eventueel gespoten met spack. Dunpleisterwerk is hiervoor te dun om een strak resultaat af te leveren, hiervoor zullen wij dus altijd traditioneel stucwerk gebruiken.

Wat kan er gestukadoord worden?

Ook wanneer u extra wanden plaatst die niet behang-klaar gemaakt zijn zoals bij een zolderindeling, kunnen wij met traditioneel stucwerk behang-klaar maken of volledig stukadoren. Ook andere zaken dan wanden of plafonds kunnen wij netjes en strak afwerken. Denk hierbij aan een keukenkoof, een cinewall, dakkapel of gashaard.

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen

Wat zijn hoekprofielen?

Hoekprofielen zijn metalen profielen die worden gebruikt bij stucwerk om afwerkingen af te ronden en een strakke afwerking te creëren tussen twee muren of plafonds. Hoekprofielen worden vaak gebruikt bij de afwerking van de hoeken van een kamer, zoals de dagkanten bij de raamkozijnen.

Wanneer hoekprofielen plaatsen

Bij nieuwbouwwoningen die traditioneel gebouwd zijn met bijvoorbeeld kalkzandsteen plaatst de aannemer de hoekprofielen al. Bij nieuwbouwwoningen van prefab-beton plaatsen wij de hoekprofielen voor het stukadoren of dunpleisteren.

Werkwijze

Er zijn verschillende soorten hoekprofielen beschikbaar, zoals aluminium profielen, staalprofielen, PVC profielen, enz. Elk type hoekprofiel heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden.

Hoekprofielen worden geïnstalleerd voordat het stucwerk wordt aangebracht, zodat het stucwerk er over en omheen kan worden aangebracht en een strakke afwerking kan worden gecreëerd.

Wat is sierpleister?

Sierpleister is een soort stucwerk dat specifiek wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Het wordt vaak gebruikt om een specifieke sfeer of stijl in een ruimte te creëren. Sierpleister kan in verschillende texturen, kleuren en patronen worden aangebracht en kan worden gebruikt om een uniek en decoratief effect te creëren op muren en plafonds.

Het aanbrengen van sierpleisters vereist meer vaardigheid en tijd dan regulier stucwerk, en is daarom minder voordelig dan standaard glad stucwerk. Het is een goede optie wanneer u op zoek bent naar een unieke afwerking om bijvoorbeeld een accentmuur te creëren met een opvallende uitstraling.

Welke soorten sierpleister zijn er?

Spuitwerk met Diamant

Een chiquere uitstraling met spuitwerk Diamant. Diamant is een uitstekende verspuitbare sierpleister met een bijzonder mooie, fijne tot zeer fijne structuur. Het heeft een grote inwendige hardheid en is slijt- en stootvast.

Het verschil tussen standaard spackspuitwerk en spuitwerk met Diamant is dat Diamant licht afneembaar is, en hierdoor slijtvaster is. Ook is het harder, dus stootvaster. Diamant spuitwerk past u vooral toe op plaatsen waar u hoge eisen stelt aan onder andere duurzaamheid, hardheid en afneembaarheid. Diamant kan je vergelijken met spachtelputz maar geeft een modernere uitstraling en heeft een zeer fijne microstructuur. In tegenstelling tot standaard wit spackspuitwerk is Diamant is vrijwel alle kleuren beschikbaar. Deze optie is iets minder voordelig dan bijvoorbeeld standaard spackspuitwerk, maar dit is ook terug te zien in de uitstraling, duurzaamheid en de mogelijkheden.

Betoncire

Betoncire is een soort stucwerk dat wordt gebruikt voor een decoratieve afwerking van wanden. Het is een mengsel van polymeer, cement en kleurpigmenten, dat wordt aangebracht met een spatel. Het resultaat is een glad oppervlak met een uitstraling en textuur van beton.

Betoncire wordt vaak gebruikt voor een industriële of moderne look, en kan in verschillende kleuren worden gemaakt om te passen bij de stijl van de ruimte. Het is bestand tegen slijtage en vocht, en kan worden gebruikt in binnen- en buitenruimten.

Het aanbrengen van betoncire vereist meer vaardigheid en tijd dan regulier stucwerk, en is daarom minder voordelig dan standaard glad stucwerk. Het is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een unieke afwerking met de uitstraling van beton en die willen afwijken van een gladde afwerking.

Metallic stuc

Metallic stuc wordt vaak gebruikt voor een luxe of moderne uitstraling en kan in verschillende kleuren worden gemaakt om te passen bij de stijl van de ruimte. Het kan worden gebruikt in combinatie met andere afwerkingsmaterialen zoals hout, stenen of glas.

Het is een mengsel van kalk, cement, zand en metallische pigmenten, dat wordt aangebracht met een spatel of een stuclespot. Het resultaat is een glimmend oppervlak met een metallic uitstraling.

Spachtelputz

Een vaak toegepaste techniek is spachtelputz, een decoratieve, pastavormige sierpleister met een regelmatige korrelstructuur die varieert van fijn tot grof.

Spachtelputz wordt vaak gebruikt voor een rustieke of industriële look, maar kan ook worden gebruikt voor een moderne uitstraling. De spachtelputz is in een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar.

Hoe lang moet ik wachten voordat traditioneel stucwerk droog is en geschilderd kan worden?

Dit hangt af van de warmte en ventilatie van de betreffende ruimte. Als u uitgaat van 1 millimeter per dag, dan zit u altijd goed. Vraag dit na bij ons tijdens de oplevering.

Binnen welke termijn is traditioneel stucwerk klaar in mijn woning?

Wij streven ernaar om traditioneel stucwerk in een nieuwbouwwoning binnen één week op te leveren. Bent u benieuw geworden naar hoe lang het duurt bij uw woning? U kunt dan altijd contact met ons opnemen en dan komen wij langs voor een inschatting.

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op uw vraag met betrekking tot stuc -en spuitwerk of onze diensten en services.

Bekijk alle vragen en antwoorden
100% klanttevredenheid

Bekijk wat onze klanten zeggen over  Afbouw Slegers

B&R dakwerken Neunen.

via Google

via Feedback Company

Super spuit/schilderwerk geleverd! Goede service & erg vriendelijk geholpen.

Google reviews Slegers Spuitwerken
Terence Kersten

via Google

via Feedback Company

Zeer goed werk geleverd.

Google reviews Slegers Spuitwerken
Carin Bor

via Google

via Feedback Company

Goede service, levert netjes werk en komt afspraken na.

Google reviews Slegers Spuitwerken
Jordi

via Google

via Feedback Company

Super! Ik had een noodgeval met verven, binnen een week was het hele huis voorzien van een laag spack. Niemand kon dit sneller voor elkaar krijgen

Google reviews Slegers Spuitwerken
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.