Wat is latexspuiten?

Latexspuiten is dé moderne oplossing voor het creëren van strak afgewerkte wanden en plafonds in uw woning. Maar wat houdt deze techniek precies in, en waarom zou u ervoor kiezen?Latexspuiten is een techniek waarbij latexverf machinaal op wanden en plafonds wordt gespoten. Dit zorgt voor een uiterst gelijkmatige dekking zonder strepen of banen, wat met traditionele rollers en kwasten moeilijk te evenaren is, en veel arbeidsintensiever is. 
De verf wordt in fijne nevel op de ondergrond gespoten, waardoor zelfs de kleinste hoekjes en gaatjes perfect worden bedekt.Latexspuitwerk is ideaal voor grote oppervlakken zoals wanden en plafonds, waarbij de hoge snelheid een groot voorbeeld is. Het is de perfecte oplossing voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten.

Wanden en plafonds afwerken met latex spuiten

Bij het latex spuiten wordt de verf gespoten in plaats van aangebracht met een roller. Het resultaat is hierdoor niet alleen veel strakker maar ook sneller bereikt, wat resulteert in een tijdsbesparend en kosteneffectieve oplossing!

Gratis offerte aanvragen
Voordelen van latex spuiten door Afbouw Slegers
  • Sneller dan traditioneel rollen.
  • Mogelijk in elke gewenste kleur
  • Voordeliger
  • Een eindverantwoordelijke voor de wanden en plafonds
  • Vlekkenloos afgestemd in combinatie met ons stucwerk

Waarom kiezen voor latexspuiten?

Traditioneel rollen van verf duurt langer, en is daarom ook prijstechnisch hoger, latexspuiten is sneller te realiseren en daardoor een stuk voordeliger. De latex is in iedere kleur beschikbaar, we laten deze voor u op maat mengen en het enige wat wij hiervoor nodig hebben is een merk- en kleurnaam. 
Door de snelheid en efficiëntie van het spuitproces, bespaart u ook nog eens aanzienlijk op de tijd die nodig is voor het schilderen van grote oppervlakken.

De afwerking met latexspuiten is ook nog eens van hoge kwaliteit, wij gebruiken hiervoor standaard een hoogwaardige schrobklasse 1 latex, zonder dat hier extra kosten voor gerekend worden. Het resultaat is een duurzame, egale uitstraling die moeilijk te bereiken is met traditionele schildertechnieken.

Kies voor latexspuiten bij Afbouw Slegers en ervaar zelf de voordelen van deze moderne schildertechniek!

Wat is latexverf?

Wanneer u latexspuiten hoort, klinkt het alsof en een materiaalsoort gebruikt wordt die erg afwijkt van de muurverf die in de gemiddelde verfwinkels te koop zijn. In werkelijkheid zit er tussen de “normale” muurverf en latexverf van tegenwoordig vrijwel geen verschil, latex is enkel een term die is blijven hangen uit de tijd dat er echte latex in de verfsoort gebruikt werd.
Tegenwoordig is latexverf, net als standaard muurverf, een veelzijdige, watergedragen verfsoort die perfect is voor het schilderen van wanden en plafonds.  Wat wel belangrijk is, is natuurlijk de kwaliteit van de verf die gebruikt wordt. Bij Afbouw Slegers gebruiken we daarom standaard een latexverf met een schrobklasse 1. Maar wat betekent dat precies?

Schrobklasse 1 latex is de hoogste kwaliteit op het gebied van afwasbaarheid en duurzaamheid. Dat betekent dat de oppervlakten voorzien van onze latex gereinigd kunnen worden zonder dat er snel slijtage ontstaat. Op deze manier zorgen we ervoor dat het eindresultaat niet alleen prachtig is, maar u er ook nog vele jaren van kan blijven genieten!

Hoe gaat latexspuiten in zijn werk

Zoals gezegd is ieder project anders en kan de werkwijze hierdoor verschillen. In grote lijnen zullen we altijd ongeveer dezelfde werkwijze aanhouden.

Eerst beoordelen we of de ondergrond geschikt is om latex te spuiten, of dat hier een voorbereiding voor nodig is. Voorbereiding kan zijn traditioneel stucwerk of enkel het opschuren en uitrepareren van de wanden en plafonds. Soms kan de ondergrond zelfs direct latex gespoten worden.

We zullen starten met de afplakwerkzaamheden, eventueel voorbereiden van de ondergrond, afkitten en vervolgens de benodigde lagen verf machinaal aanbrengen in de gewenste kleur.

Wanneer er voldoende lagen zijn aangebracht houden we een controleronde of alles naar onze tevredenheid is afgewerkt. Hierna zullen we gaan opruimen, en al het afval voor u afvoeren.

Afplakwerkzaamheden

Bij veel bedrijven zijn de afplakwerkzaamheden een valkuil waarvoor een extra meerprijs gerekend wordt. Niet bij ons, bij Afbouw Slegers zitten de standaard afplakwerkzaamheden bij de prijs inbegrepen. Standaard afplakwerkzaamheden zijn het afplakken van de ramen, kozijnen, vensterbanken, stopcontacten, keuken en betimmering. De vloer, plinten en traptreden zitten niet bij de standaard afplakwerkzaamheden inbegrepen maar hier kunnen wij van tevoren altijd een transparante prijs voor opgeven zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Dit zit niet bij de standaard werkzaamheden inbegrepen omdat dit niet altijd essentieel is, door deze werkzaamheden standaard uit te sluiten betaalt u nooit teveel voor diensten die onnodig zijn in uw situatie.

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen

Waarom latexspuiten?

Is het tijd om uw bedrijfspand, kantoor, sportschool, restaurant, cafe, bar, discotheek, sporthal, bedrijfsloods, fitnessruimte, parkeergarage, bioscoop, warenhuis of winkel op te frissen? Dan is latexspuiten de meest efficiënte en voordelige manier om dit snel te realiseren. Doordat wij beschikken over professionele airless spuitmachines kunnen wij iedere spuitklus aan.

Latexspuiten vervangt traditioneel schilderwerk waardoor het in korte tijd mogelijk is om uw bedrijfspand of winkel geheel van een nieuwe, frisse verflaag te voorzien. Hierdoor kan uw winkel weer snel open, en is uw kantoor weer snel klaar om in gewerkt te worden.

Flexibele planning voor uw pand

U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw pand lange tijd gesloten moet worden. In overleg is ontzettend veel mogelijk, wij denken graag met u mee. Het is bij ons zelfs mogelijk om uw bedrijfspand na sluitingstijd of in het weekend te spuiten met latex. Zo bent u ervan verzekerd dat u zo kort mogelijk gesloten bent, om zo snel mogelijk weer door te gaan met uw werkzaamheden zonder dat u veel omzet misloopt. Wij beginnen als u sluit en zorgen dat voor openingstijd alles weer netjes en opgeruimd is. Het enige wat u hoeft te doen, is te zorgen dat de ruimte leeg en toegankelijk is, wij zorgen verder voor de rest zodat u hier geen omkijken meer naar hebt.

Ondergrond

Bedrijfspanden en winkels kunnen verschillende soorten ondergronden hebben. Of er nu sprake is van een grove ondergrond, zoals spackspuitwerk of metselwerk, of er een nieuwe laag stucwerk is aangebracht, wij kunnen het allemaal netjes voor u afwerken.

Ook wanneer zich balken, ventilatiekanalen en andere toebehoren in het pand bevinden of er oud stucwerk aanwezig is, kunnen wij hier samen met u een plan voor maken.

Hoe we de verschillende ondergronden af zullen werken is afhankelijk van uw wensen, budget en hoe u gebruik gaat maken van de ruimte. Wanneer de ondergrond niet geschikt is kunnen we in de juiste staat brengen door middel van stucwerk, of enkel repareren en schuren. Zo bent u er van verzekerd dat u maar één partij over de vloer krijgt die u volledig kan ontzorgen.

Kleuren

Heeft u speciale wensen om uw bedrijfspand of winkel helemaal naar uw smaak te maken? Wij kunnen uw wanden en plafonds in iedere kleur naar keuze spuiten.

Wij hebben hiervoor alleen een merk- en kleurnaam nodig, en laten onze eigen kwaliteit latex dan op maat voor u mengen. Bent u nog niet zeker van uw keuze? Maak een afspraak met onze kleuradviseuse in onze showroom, wij hebben een ruim assortiment aan voorbeelden en kleurboeken.

Plafonds zwart spuiten

Een plafond zwart spuiten met latex is de laatste trend, vooral bij bedrijfspanden en winkels. Dit kan bij een plafond van onbehandeld beton (open plafonds), systeemplafond, steeldeck platen of bijvoorbeeld een gestuct plafond. De zwarte latex die wij gebruiken is van hoge kwaliteit en mooi mat, waardoor uw pand een chique uitstraling krijgt. Doordat een zwart plafond meestal “open” wordt gelaten, spuiten wij ook leidingen, ventilatiekanalen en elektroleidingen met zwarte latex. Dit is mogelijk doordat wij een goede (buiten)kwaliteit zwarte latex gebruiken. Hierdoor worden de verschillende soorten ondergronden in dezelfde kleur gespoten en wordt dit één strak afgewerkt geheel waar u nog jaren plezier van hebt.

Werkwijze

Bij bedrijfspanden en winkels komen wij eerst een kijkje nemen naar de wanden, plafonds en omstandigheden om een inschatting te kunnen maken wat voor werkzaamheden er uitgevoerd dienen te worden. Dit kan zowel fysiek als online. Er zijn verschillende opties, die ook afhankelijk zijn van wat u belangrijk vindt. Bij een bedrijfspand of een winkel is het vaak belangrijk dat we korte tijd aan het werken zijn, zodat u snel weer open kan.

Is er compleet gerenoveerd, zoals bijvoorbeeld bij een showroom, dan kunnen wij uw wanden en plafonds van de hoogste kwaliteit latexspuitwerk voorzien. Tevens zouden wij dit eerst van nieuw stucwerk kunnen voorzien.

Is het vooral belangrijk dat uw bedrijfspand, winkel of kantoor efficiënt en voordelig van een nieuwe laag verf wordt voorzien? Dan is dit voor ons ook geen probleem, hierbij vervallen veel voorbereidende werkzaamheden waardoor wij honderden vierkante meters per dag kunnen spuiten voor een zeer scherp tarief.

Latexspuiten bij aanslag of lekkage

Wanneer er sprake is van een vervuilde of beschadigde ondergrond, zoals bij aanslag van nicotine of roet, of een lekkage, is het vaak lastig dit zelf op te lossen. De aanslag kan door de verflaag heen dringen, waardoor deze steeds weer zichtbaar wordt wanneer u zelf met een verfroller aan de slag gaat. Na een lekkage is het vaak lastig in te schatten wat er nodig is om een onzichtbaar resultaat te krijgen na het herstel. Dit zijn allemaal situaties waarbij wij een goed advies en een passende oplossing kunnen bieden. Last van een ander soort aanslag of schade? Dan mag u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, wij hebben voor ieder probleem de beste oplossing paraat!

Nicotine- en roetaanslag

Heeft u een open keuken, open haard, of is er veelvuldig gerookt in uw woning? Dit kan een reden zijn waardoor u veel nicotine- of roetaanslag heeft in uw woning. De wanden en plafonds verkleuren hierdoor of krijgen een vettige aanslag die doordringt in de verflaag. Hierdoor is het vaak niet meer voldoende om een normale verflaag aan te brengen, omdat deze aanslag doordringt vanuit de ondergrond.

Wij hebben hier een speciaal isolerend verfsysteem voor om deze problemen op te lossen. De aanslag wordt geïsoleerd waardoor deze niet meer door kan dringen naar de nieuwe, frisse verflaag.

Lekkage

Heeft u onverhoopt een lekkage gehad waarbij uw wanden en plafonds vochtig zijn geworden? Vaak blijft dit zichtbaar, ook nadat het opgedroogd is. U kunt hiervoor een afspraak bij ons maken, waarbij wij fysiek of via foto’s en video’s de schade op kunnen nemen en kunnen bepalen wat de beste oplossing is. Vaak kunt u het herstel van de schade indienen bij uw verzekering.

Welke kwaliteit latex gebruiken jullie?

Onze standaard latex is schrobvaste verf. Tegen een meerprijs kunnen wij ook afwasbare latex aanbrengen.

Welke kosten zijn verbonden aan latex spuiten?

Dit is afhankelijk van de ondergrond. Als u dunpleisterwerk of traditioneel stucwerk door ons heeft laten aanbrengen, dan krijgt u korting op het latexspuiten. U krijgt dan een totaalprijs voor een scherpe prijs.

Wat is latex spuiten en waarom?

Latex spuiten is machinaal aanbrengen van verf op uw wanden en plafonds. Nieuw stucwerk wordt eerst geschuurd, daarna wordt de eerste laag aangebracht. Vervolgens worden oneffenheden verwijderd en de inwendige hoeken worden gekit. Wanneer het stucwerk in de juiste staat is wordt de tweede en laatste laag aangebracht. De latex wordt aangebracht met een airless spuitmachine, waardoor dit een stuk sneller gaat dan traditioneel rollen van latex. Ook geeft latex spuiten een strakker resultaat. In alle gewenste kleuren kunnen wij latexspuiten.

Latex spuiten jullie elke ondergrond?

Helaas kunnen wij grove ondergronden, zoals spachtelputz of Granol niet latex spuiten. Met een gladde ondergrond kunnen wij de juiste kwaliteit garanderen.

Kan ik na enkele jaren mijn wanden zelf overschilderen na het latex spuiten?

Zeker, de wanden zijn al eens geschilderd en daarom krijgt u ze vaak met één laag weer als nieuw.

Hoe snel is mijn woning latex gespoten?

De vierkante meters en kleur spelen hier een rol. Ons streven is om binnen 2 à 3 werkmomenten uw woning compleet latex te spuiten.

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op uw vraag met betrekking tot stuc -en spuitwerk of onze diensten en services.

Bekijk alle vragen en antwoorden
100% klanttevredenheid

Bekijk wat onze klanten zeggen over  Slegers Spuitwerken

jur Broeders

via Google

via Feedback Company

Professionaliteit

Google reviews Slegers Spuitwerken
Miranda Robben

via Google

via Feedback Company

Nick levert netjes spuitwerk af. Overlegt goed over hoe je het wilt hebben. Je kunt altijd met vragen terecht. En heeft later de beschadigingen goed bijgewerkt. Denkt daarover mee. Een aanrader.

Google reviews Slegers Spuitwerken
Terence Kersten

via Google

via Feedback Company

Zeer goed werk geleverd.

Google reviews Slegers Spuitwerken
Antoinette vdW

via Google

via Feedback Company

Ik heb zojuist mijn nieuwe bungalow laten pleisteren en spuiten en de werkzaamheden zijn naar volle tevredenheid uitgevoerd. De communicatie is goed, afspraken worden altijd nagekomen en het resultaat is prachtig. Er wordt snel en goed gewerkt. De prijs/kwaliteit verhouding is ook heel goed. Bedankt Nick, ik zal jullie zeker aanbevelen bij vrienden en bekenden.

Google reviews Slegers Spuitwerken
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.