Een mooi project in Ede!


In opdracht van Total Home Concept mochten we de wanden van acht appartementen voorzien van sierpleister met Brander Diamant.

Wat is Brander Diamant?

Brander Diamant is een sierpleister die machinaal wordt aangebracht en een mooie, zeer fijne structuur heeft.
Dit is een perfecte oplossing wanneer je niet kiest voor gladde wanden met bijvoorbeeld dunpleisterwerk, maar ook niet de grovere structuur van spackspuitwerk zou willen. De fijne tot zeer fijne structuur zorgt voor een chiquere uitstraling. Ook is Brander Diamant in iedere kleur naar keuze verkrijgbaar. Het spuiten in kleur met spackspuitwerk levert vaak problemen op zoals vlekken in de kleuren. Met Brander Diamant bestaat dat probleem niet, het levert een strakke en egale kleur op, zelfs bij donkerdere kleuren.
Brander Diamant is zeer kras- en stootvast en door de combinatie met de kleur die in het gehele product een duurzame keuze, als er al iets beschadigd valt dit hierdoor minder op.

Hoe gaat het in zijn werk?

De sierpleister is een kant en klaar product. Eerst worden de behangklare wanden geëgaliseerd door een meslaag. Voordat we kunnen starten zullen we de ondergrond beoordelen en deze in de juiste staat brengen. Dat betekent dat eventuele grotere oneffenheden van de wand af gestoken worden.
Wanneer de ondergrond in de juiste staat is, zullen we verder gaan met de afplakwerkzaamheden waarna er een meslaag kan worden aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat de ondergrond egaal wordt. Wanneer de meslaag droog is, kan de korrelstructuur worden gespoten.

Verschil Brander Diamant en standaard spackspuitwerk


Het verschil tussen standaard spackspuitwerk en spuitwerk met Brander Diamant is dat Brander Diamant licht afneembaar is, en hierdoor slijtvaster is. Ook is het harder, dus stootvaster. Brander Diamant spuitwerk past u vooral toe op plaatsen waar u hoge eisen stelt aan onder andere duurzaamheid, hardheid en afneembaarheid. Brander Diamant heeft een zeer fijne microstructuur, die meer neigt naar spachtelputz dan naar spackspuitwerk en resulteert direct in prachtige afgewerkte wanden. In tegenstelling tot standaard wit spackspuitwerk is Diamant is vrijwel alle kleuren beschikbaar. Standaard spackspuitwerk is wel een voordeligere keuze, maar dit is ook terug te zien in de duurzaamheid, uitstraling en de mogelijkheden.

Foto's van dit project volgen snel!
  • Sierpleisterwerk
  • Spackspuiten

Profiteer nu van collectief stucwerk