Afbeelding van gestucte nieuwbouwwoning door Slegers Spuitwerken

Betrouwbaar en betaalbaar stucwerk, Wij zijn dé specialist

Profiteer van de vele voordelen bij Afbouw Slegers.

  • Offerte in slechts één minuut kosteloos aangevraagd.
  • De beste nieuwbouw en traditionele wandafwerkingen.
  • Tot wel €700,- netto korting op nieuwbouw en collectief stucwerk!

Ontdek onze opties om uw woning te laten stucen

Traditioneel stucwerk

Traditioneel stucwerk is ook mogelijk bij ons! Hoewel onze hoofdmoot in dunpleisterwerk zit kunnen wij natuurlijk ook uit de voeten met traditioneel stucwerk. Alle soorten stucwerk, van glad pleisterwerk, betonlook tot schuurwerk. Alles is mogelijk bij ons.

De kosten zijn afhankelijk van het type stucwerk dat u wilt en de bestaande ondergrond. Bij een nieuwbouwwoning hebben wij weinig voorbereidingswerk en kunnen we sneller smeren. Bij een bestaande, of zelfs oudere woning, kan er wel eens voorkomen dat het oude stucwerk moeten worden verwijderd, voordat wij kunnen beginnen met de voorbereiding. Deze kosten kunnen dus behoorlijk uit elkaar liggen. U kunt altijd contact opnemen om een indicatie te krijgen en voor een vrijblijvende werkopname.

Vaak werken wij samen met vertrouwde collega-stukadoorsbedrijven. De planning wordt nauw op elkaar afgestemd, zodat u de juiste stukadoor met de juiste expertise over de vloer krijgt. Om zo efficiënt mogelijk te werken kan het voorkomen dat er meerdere stukadoors bij u aan de slag zijn of slechts een gedeelte van de klus klaren. Ook bij het inschakelen van een collega-stukadoorsbedrijf ligt de verantwoordelijkheid volledig bij ons en u heeft maar één aanspreekpunt.  

Wij streven ernaar om traditioneel stucwerk in een nieuwbouwwoning binnen één week op te leveren. De droogtijd kan van traditioneel stucwerk is wel langer dan bij dunpleisterwerk. In principe droogt stucwerk met 1 millimeter per dag.

Traditioneel stucwerk voor nieuwbouw

Los van het feit dat wij veel ervaring hebben in het afwerken van nieuwbouwwoningen bieden wij ook totaalpakketten waarmee wij u compleet ontzorgen. Hierbij kunt u denken aan all-in stucwerk, latexspuiten, spackspuiten en pleisterwerken, u mag het allemaal aan ons over laten! Daarnaast trainen en selecteren wij onze eigen stukadoors in het stucen en spuiten van nieuwbouwhuizen, dit zodat wij onze klanten een prachtig eindresultaat kunnen beloven. Bovendien bezitten wij materialen en gereedschappen die traditionele stukadoors doorgaans niet hebben. Hierdoor zijn wij flexibeler in onze werkzaamheden waardoor "nee" verkopen geen optie is. Wij ontzorgen u met een geselecteerd aanbod aan diensten die speciaal ontwikkeld zijn voor nieuwbouwhuizen daarnaast begeleiden en adviseren wij u persoonlijk door het gehele traject.

Wilt u graag meer informatie over stukadoorswerk voor nieuwbouw? U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen of zelfs al direct een offerte aanvragen!

Belangrijk voor nieuwbouwwoningen

We begrijpen het maar al te goed als u zich afvraagt of het verstandig is om juist nu voor stucwerk te kiezen. De eerste jaren verzakt de fundering van uw nieuwe woning nog wat en de materialen waarmee de woning gebouwd is moeten zich nog zetten, waardoor scheurvorming kan ontstaan. Een oplossing hiervoor is behangen en wachten met stucwerk. Een gevolg van behangen is dat als u toch stuc- en spuitwerk wilt, het behang weer moet worden verwijderd. Hier zit behoorlijk wat tijd in, en vaak gaat dit gepaard met beschadigingen aan de muur tijdens het verwijderen.

Om u wat meer zekerheid te bieden heeft Afbouw Slegers daarom een herstelservice. U kunt hier gebruik van maken binnen twee jaar na oplevering van ons werk. Wij komen dan voor een gereduceerd tarief de scheuren herstellen. U profiteert dus direct van kwalitatief stucwerk vanaf de eerste dag en hoeft zich geen zorgen meer te maken over scheurvorming.

Meer weten om uw nieuwbouw te laten stucen?

Of het nu gaat om glad stucwerk, sausklaar of het opfrissen van uw nieuwbouw wanden en plafond met latex spuiten. Wij bieden u tal van opties afgestemd op uw nieuwbouwwoning.

Kom meer te weten!
onze werknemers staan graag voor u klaar

Wat zijn hoekprofielen?

Hoekprofielen zijn metalen profielen die worden gebruikt bij stucwerk om afwerkingen af te ronden en een strakke afwerking te creëren tussen twee muren of plafonds. Hoekprofielen worden vaak gebruikt bij de afwerking van de hoeken van een kamer, zoals de dagkanten bij de raamkozijnen.

Wanneer hoekprofielen plaatsen?

Bij nieuwbouwwoningen die traditioneel gebouwd zijn met bijvoorbeeld kalkzandsteen plaatst de aannemer de hoekprofielen al. Bij nieuwbouwwoningen van prefab-beton plaatsen wij de hoekprofielen voor het stukadoren of dunpleisteren.

Onze werkwijze

Er zijn verschillende soorten hoekprofielen beschikbaar, zoals aluminium profielen, staalprofielen, PVC profielen, enz. Elk type hoekprofiel heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden.

Hoekprofielen worden geïnstalleerd voordat het stucwerk wordt aangebracht, zodat het stucwerk er over en omheen kan worden aangebracht en een strakke afwerking kan worden gecreëerd.

Wat is sierpleister?

Sierpleister is een soort stucwerk dat specifiek wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Het wordt vaak gebruikt om een specifieke sfeer of stijl in een ruimte te creëren. Sierpleister kan in verschillende texturen, kleuren en patronen worden aangebracht en kan worden gebruikt om een uniek en decoratief effect te creëren op muren en plafonds.

Het aanbrengen van sierpleisters vereist meer vaardigheid en tijd dan regulier stucwerk, en is daarom minder voordelig dan standaard glad stucwerk. Het is een goede optie wanneer u op zoek bent naar een unieke afwerking om bijvoorbeeld een accentmuur te creëren met een opvallende uitstraling.

De verschillende soorten sierpleister

1. Spuitwerk met Diamant

Een chiquere uitstraling met spuitwerk Diamant. Diamant is een uitstekende verspuitbare sierpleister met een bijzonder mooie, fijne tot zeer fijne structuur. Het heeft een grote inwendige hardheid en is slijt- en stootvast.

Het verschil tussen standaard spackspuitwerk en spuitwerk met Diamant is dat Diamant licht afneembaar is, en hierdoor slijtvaster is. Ook is het harder, dus stootvaster. Diamant spuitwerk past u vooral toe op plaatsen waar u hoge eisen stelt aan onder andere duurzaamheid, hardheid en afneembaarheid. Diamant kan je vergelijken met spachtelputz maar geeft een modernere uitstraling en heeft een zeer fijne microstructuur. In tegenstelling tot standaard wit spackspuitwerk is Diamant is vrijwel alle kleuren beschikbaar. Deze optie is iets minder voordelig dan bijvoorbeeld standaard spackspuitwerk, maar dit is ook terug te zien in de uitstraling, duurzaamheid en de mogelijkheden.

2. Betoncire

Betoncire is een soort stucwerk dat wordt gebruikt voor een decoratieve afwerking van wanden. Het is een mengsel van polymeer, cement en kleurpigmenten, dat wordt aangebracht met een spatel. Het resultaat is een glad oppervlak met een uitstraling en textuur van beton.

Betoncire wordt vaak gebruikt voor een industriële of moderne look, en kan in verschillende kleuren worden gemaakt om te passen bij de stijl van de ruimte. Het is bestand tegen slijtage en vocht, en kan worden gebruikt in binnen- en buitenruimten.

Het aanbrengen van betoncire vereist meer vaardigheid en tijd dan regulier stucwerk, en is daarom minder voordelig dan standaard glad stucwerk. Het is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een unieke afwerking met de uitstraling van beton en die willen afwijken van een gladde afwerking.

3. Metallic stuc

Metallic stuc wordt vaak gebruikt voor een luxe of moderne uitstraling en kan in verschillende kleuren worden gemaakt om te passen bij de stijl van de ruimte. Het kan worden gebruikt in combinatie met andere afwerkingsmaterialen zoals hout, stenen of glas.

Het is een mengsel van kalk, cement, zand en metallische pigmenten, dat wordt aangebracht met een spatel of een stuclespot. Het resultaat is een glimmend oppervlak met een metallic uitstraling.

4. Spachtelputz

Een vaak toegepaste techniek is spachtelputz, een decoratieve, pastavormige sierpleister met een regelmatige korrelstructuur die varieert van fijn tot grof.

Spachtelputz wordt vaak gebruikt voor een rustieke of industriële look, maar kan ook worden gebruikt voor een moderne uitstraling. De spachtelputz is in een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar.

De specialist in nieuwbouw

10 jaar bewezen resultaat

Afbouw Slegers heeft jarenlange ervaring op het gebied van stucwerk en machinale afwerkmethoden in de nieuwbouwsector.

Wij verzekeren u van betrouwbare nieuwbouw stukadoors met oog voor detail. Al onze mensen zijn échte specialisten, door ons opgeleid, en hebben liefde en passie voor het stukadoors beroep.

Onze diensten verlenen wij veelal in de nieuwbouw sector maar bestaande bouw slaan wij zeker niet af. Neem contact met ons op om te weten te komen hoe wij uw woning kunnen voorzien van frisse en moderne looks!

  • Offerte in slechts één minuut kosteloos aangevraagd.
  • Uitsluitend A-merken en VCA-gediplomeerd personeel.
  • Tot wel €700,- netto korting op nieuwbouw en collectief stucwerk!
nieuwbouw wandafwerking huiskamer door Afbouw Slegers
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.