Wanden en plafonds afwerken met latex spuiten

Bij het latex spuiten wordt de verf gespoten in plaats van aangebracht met een roller. Het resultaat is hierdoor niet alleen veel strakker maar ook sneller bereikt, wat resulteert in een tijdsbesparend en kosteneffectieve oplossing!

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

Profiteer van de vele voordelen bij Afbouw Slegers.

  • Offerte in slechts één minuut kosteloos aangevraagd.
  • Uitsluitend A-merken en VCA-gediplomeerd personeel.
  • Tot wel €700,- netto korting op nieuwbouw en collectief stucwerk!
Het ambacht van traditioneel stucwerk, bekijk onze video!
Alles over dunpleisterwerk, bekijk onze video!
Spackspuitwerk is ideaal voor nieuwbouwwoningen, bekijk onze video!
Professionele wandafwerking met latexspuiten , bekijk onze video!

Wat is latexspuiten?

Machinaal aanbrengen van verven door middel van een latexspuit.  Hoe dit in zijn werk gaat varieert, ieder project heeft een andere aanpak nodig, afhankelijk van de grootte van het project, afplakwerkzaamheden, ondergrond en het aantal kleuren

Voor elke woning of pand hebben wij een aanpak, we kunnen het volledig naar uw smaak maken en al uw ideeën realiseren in uw woning.

Waarom kiezen voor latexspuiten?

Met latexspuiten brengen wij op mechanische wijze latexverf aan op uw wanden of plafond, wat een strakke en frisse uitstraling als resultaat geeft. Traditioneel rollen van verf duurde langer, en is daarom ook prijstechnisch hoger. Latexspuiten is sneller te realiseren en daardoor een stuk voordeliger. De latex is in iedere kleur beschikbaar, wij laten deze voor u op maat mengen, het enige waar wij hiervoor nodig hebben is een merk- en kleurnaam.

Wij hebben ons gespecialiseerd in het werken met latex spuiten, hierdoor weten wij als geen ander hoe we voor iedere situatie de juiste oplossing kunnen bieden. We hebben een rijk assortiment aan kleuren en kunnen om die reden iedere kleur naar keuze realiseren op uw wanden of plafonds. Daarnaast zullen wij te allen tijde voorafgaand aan het project beginnen met een uitgebreide inspectie van de huidige staat van iedere muur, wand of plafond.

Hoe gaat latexspuiten in zijn werk

Zoals gezegd is ieder project anders en kan de werkwijze hierdoor verschillen. In grote lijnen zullen we altijd ongeveer dezelfde werkwijze aanhouden.

Eerst beoordelen we of de ondergrond geschikt is om latex te spuiten, of dat hier een voorbereiding voor nodig is. Voorbereiding kan zijn traditioneel stucwerk of enkel het opschuren en uitrepareren van de wanden en plafonds. Soms kan de ondergrond zelfs direct latex gespoten worden.

We zullen starten met de afplakwerkzaamheden, eventueel voorbereiden van de ondergrond, afkitten en vervolgens de benodigde lagen verf machinaal aanbrengen in de gewenste kleur.

Wanneer er voldoende lagen zijn aangebracht houden we een controleronde of alles naar onze tevredenheid is afgewerkt. Hierna zullen we gaan opruimen, en al het afval voor u afvoeren.

Afplakwerkzaamheden

Bij veel bedrijven zijn de afplakwerkzaamheden een valkuil waarvoor een extra meerprijs gerekend wordt. Niet bij ons, bij Afbouw Slegers zitten de standaard afplakwerkzaamheden bij de prijs inbegrepen. Standaard afplakwerkzaamheden zijn het afplakken van de ramen, kozijnen, vensterbanken, stopcontacten, keuken en betimmering. De vloer, plinten en traptreden zitten niet bij de standaard afplakwerkzaamheden inbegrepen maar hier kunnen wij van tevoren altijd een transparante prijs voor opgeven zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Dit zit niet bij de standaard werkzaamheden inbegrepen omdat dit niet altijd essentieel is, door deze werkzaamheden standaard uit te sluiten betaalt u nooit teveel voor diensten die onnodig zijn in uw situatie.

Waarom latexspuiten van uw nieuwbouwwoning

Nadat wij uw nieuwbouwwoning van zowel dunpleisterwerk als eventueel traditioneel stucwerk voor uw wanden en plafonds hebben voorzien, zijn uw behangklare wanden sausklaar geworden, en de V-naden in de plafonds weg gewerkt.

Het enige wat nog rest is de eindafwerking. Wij nemen dit graag onder handen zodat wij u een totaalpakket kunnen aanbieden. Omdat wij toch al in uw woning zijn kunnen wij voor een scherp tarief latexspuiten, aansluitend nadat we dunpleisterwerk of traditioneel stucwerk hebben aangebracht. Ook vinden wij het fijn om eindverantwoordelijk te zijn voor uw wanden en plafonds zodat we zeker weten dat ook de laatste afwerking naar onze maatstaven is.

Kleuren

Heeft u speciale wensen om uw nieuwbouwwoning helemaal naar uw smaak te maken? Wij kunnen uw wanden en plafonds in iedere kleur naar keuze spuiten.

Wij hebben hiervoor alleen een merk- en kleurnaam nodig, en laten onze eigen kwaliteit latex dan op maat voor u mengen. Bent u nog niet zeker van uw keuze? Maak een afspraak met onze kleuradviseuse in onze showroom, wij hebben een ruim assortiment aan voorbeelden en kleurboeken.

Werkwijze

Eerst zullen we de wanden en plafonds opschuren om een gladde ondergrond te garanderen. Hierna zullen we de inwendige hoeken en de aanhechting van de wand en het plafond afkitten. Dit doen we om een strakke afwerking te creëren en deze strak op elkaar aan te laten sluiten. Hierna brengen we de eerste laag latex machinaal aan. Grote onderbrekingen die door de eerste laag latex naar boven komen repareren wij onder het licht van een bouwlamp. Wanneer dit voltooid is brengen wij een tweede laag latex aan om optimale dekking te garanderen.

Hierna voeren wij een controleronde uit om na te gaan of alles naar onze tevredenheid is uitgevoerd. Ook zullen we alles netjes voor u opruimen en de afval afvoeren. Als dit allemaal is afgerond leveren wij de woning aan u op en kunt u genieten van uw prachtige gespoten wanden en plafonds.

Schuine dakplaten

Heeft uw woning schuine dakkappen op de zolder? Zolderplaten zijn gemaakt van een mengsel van gips en glasvezel. Dan zijn deze vaak groen, bruin of blauw vanuit de bouw opgeleverd. Wij kunnen de schuine dakplaten door middel van een dampdoorlatend verfsysteem mee spuiten in dezelfde kleur als uw wanden. Dit geeft uw zolder direct een afgewerkte look waardoor het een ruimte wordt die net zo mooi is als de rest van de woning en klaar is voor gebruik. Helemaal gladde en strakke zolderplaten? Als extra dienst kunnen wij ook de nietgaatjes dichtzetten en alle kiertjes afkitten.

Maakt u samen met meerdere toekomstige buren gebruik van onze diensten? Bij drie deelnemers in een collectief spuiten wij de schuine dakplaten zelfs gratis mee wanneer er latexspuiten voor de zolder wordt afgenomen.

Waarom latexspuiten van uw bestaande woning?

Heeft u een bestaande woning gekocht? Of wilt u uw huidige woning opfrissen en een nieuwe uitstraling geven? Dan is latexspuiten uitermate geschikt om dit te realiseren.

Latexspuiten vervangt traditioneel schilderwerk waardoor het in korte tijd mogelijk is om uw woning geheel van een nieuwe, frisse verflaag te voorzien. Hierdoor zit u minder lang in een renovatie met alle rommel die daarbij komt kijken.
Het enige wat u hoeft te doen, is te zorgen dat de ruimte leeg en toegankelijk is, wij zorgen verder voor de rest zodat u hier verder geen omkijken meer naar hebt.

Wanneer niet ondergrond niet geschikt kunnen we deze in de juiste staat brengen door middel van stucwerk, of enkel repareren en schuren. Zo bent u er van verzekerd dat u één partij over de vloer krijgt die u volledig kan ontzorgen.

Kleuren

Heeft u speciale wensen om uw nieuwe woning helemaal naar uw smaak te maken? Wij kunnen uw wanden en plafonds in iedere kleur naar keuze spuiten.

Wij hebben hiervoor alleen een merk- en kleurnaam nodig, en laten onze eigen kwaliteit latex dan op maat voor u mengen. Bent u nog niet zeker van uw keuze? Maak een afspraak met onze kleuradviseuse in onze showroom wij hebben een ruim assortiment aan voorbeelden en kleurboeken.

Werkwijze

Bij bestaande woningen komen wij eerst een kijkje nemen naar de wanden, plafonds en omstandigheden om een inschatting te kunnen maken wat voor werkzaamheden er uitgevoerd dienen te worden. Dit kan zowel fysiek als online.

Op de eerste werkdag zullen we beginnen met afplakken, vervolgens zullen we de ondergrond in de juiste staat brengen.

Hierna zullen we de inwendige hoeken en de aanhechting van de wand en het plafond afkitten. Dit doen we om een strakke afwerking te creëren en deze strak op elkaar aansluiten. Hierna brengen we de eerste laag latex machinaal aan, hierna zullen we nog een controleronde houden. Wanneer dit voltooid is brengen wij een tweede laag latex aan om optimale dekking te garanderen.

Hierna voeren wij de laatste controle uit om na te gaan of alles naar onze tevredenheid is uitgevoerd. Ook zullen we alles netjes voor u opruimen en de afval afvoeren. Als dit allemaal is afgerond leveren wij de woning aan u op en kunt u genieten van uw prachtige gespoten wanden en plafonds.

Ondergrond

Welke ondergrond hebben uw wanden en plafonds? Vrijwel elke ondergrond kan latex gespoten worden, maar niet elke ondergrond heeft dezelfde werkwijze. Zo moeten we grove ondergronden, oudere wanden of nieuw stucwerk allemaal op andere wijze afwerken.

Bij een grove ondergrond zoals spachtelputz, spackspuitwerk, granol of metselwerk kan het nodig zijn om de eerste laag na te rollen in verband met de optimale dekking en alle diepere delen te raken. Bij bestaande wanden en plafonds waar al meerdere verflagen of renovliesbehang op aangebracht zijn in het verleden zijn minder voorbereidingen nodig. Vaak hoeven we dan enkel af te plakken en kunnen we de latex direct spuiten. Dit bespaart een hoop tijd in de werkzaamheden, wat u ook terug kan zien in de prijs.

Bij nieuw stucwerk zullen we eerst de wanden en plafonds opschuren om een gladde ondergrond te garanderen. Hierna zullen we de inwendige hoeken en de aanhechting van de wand en het plafond afkitten. Dit doen we om een strakke afwerking te creëren en deze strak op elkaar aan te laten sluiten. Hierna brengen we de eerste laag latex machinaal aan. Grote onderbrekingen die door de eerste laag latex naar boven komen repareren wij onder het licht van een bouwlamp. Wanneer dit voltooid is brengen wij een tweede laag latex aan om optimale dekking te garanderen.

Hierna voeren wij een controleronde uit om na te gaan of alles naar onze tevredenheid is uitgevoerd. Ook zullen we alles netjes voor u opruimen en de afval afvoeren. Als dit allemaal is afgerond leveren wij de woning aan u op en kunt u genieten van uw prachtige gespoten wanden en plafonds.

De meest voorkomende ondergrond zijn hier genoemd, ziet u de ondergrond van uw wanden of plafonds hier nu niet tussen staan of twijfelt u? Hierover mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen zodat wij dit voor u kunnen bekijken, bepalen wat voor werkwijze er nodig is en ook uw wanden en plafonds van een hele nieuwe, frisse uitstraling kunnen voorzien.

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen

Waarom latexspuiten?

Is het tijd om uw bedrijfspand, kantoor, sportschool, restaurant, cafe, bar, discotheek, sporthal, bedrijfsloods, fitnessruimte, parkeergarage, bioscoop, warenhuis of winkel op te frissen? Dan is latexspuiten de meest efficiënte en voordelige manier om dit snel te realiseren. Doordat wij beschikken over professionele airless spuitmachines kunnen wij iedere spuitklus aan.

Latexspuiten vervangt traditioneel schilderwerk waardoor het in korte tijd mogelijk is om uw bedrijfspand of winkel geheel van een nieuwe, frisse verflaag te voorzien. Hierdoor kan uw winkel weer snel open, en is uw kantoor weer snel klaar om in gewerkt te worden.

Flexibele planning voor uw pand

U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw pand lange tijd gesloten moet worden. In overleg is ontzettend veel mogelijk, wij denken graag met u mee. Het is bij ons zelfs mogelijk om uw bedrijfspand na sluitingstijd of in het weekend te spuiten met latex. Zo bent u ervan verzekerd dat u zo kort mogelijk gesloten bent, om zo snel mogelijk weer door te gaan met uw werkzaamheden zonder dat u veel omzet misloopt. Wij beginnen als u sluit en zorgen dat voor openingstijd alles weer netjes en opgeruimd is. Het enige wat u hoeft te doen, is te zorgen dat de ruimte leeg en toegankelijk is, wij zorgen verder voor de rest zodat u hier geen omkijken meer naar hebt.

Ondergrond

Bedrijfspanden en winkels kunnen verschillende soorten ondergronden hebben. Of er nu sprake is van een grove ondergrond, zoals spackspuitwerk of metselwerk, of er een nieuwe laag stucwerk is aangebracht, wij kunnen het allemaal netjes voor u afwerken.

Ook wanneer zich balken, ventilatiekanalen en andere toebehoren in het pand bevinden of er oud stucwerk aanwezig is, kunnen wij hier samen met u een plan voor maken.

Hoe we de verschillende ondergronden af zullen werken is afhankelijk van uw wensen, budget en hoe u gebruik gaat maken van de ruimte. Wanneer de ondergrond niet geschikt is kunnen we in de juiste staat brengen door middel van stucwerk, of enkel repareren en schuren. Zo bent u er van verzekerd dat u maar één partij over de vloer krijgt die u volledig kan ontzorgen.

Kleuren

Heeft u speciale wensen om uw bedrijfspand of winkel helemaal naar uw smaak te maken? Wij kunnen uw wanden en plafonds in iedere kleur naar keuze spuiten.

Wij hebben hiervoor alleen een merk- en kleurnaam nodig, en laten onze eigen kwaliteit latex dan op maat voor u mengen. Bent u nog niet zeker van uw keuze? Maak een afspraak met onze kleuradviseuse in onze showroom, wij hebben een ruim assortiment aan voorbeelden en kleurboeken.

Plafonds zwart spuiten

Een plafond zwart spuiten met latex is de laatste trend, vooral bij bedrijfspanden en winkels. Dit kan bij een plafond van onbehandeld beton (open plafonds), systeemplafond, steeldeck platen of bijvoorbeeld een gestuct plafond. De zwarte latex die wij gebruiken is van hoge kwaliteit en mooi mat, waardoor uw pand een chique uitstraling krijgt. Doordat een zwart plafond meestal “open” wordt gelaten, spuiten wij ook leidingen, ventilatiekanalen en elektroleidingen met zwarte latex. Dit is mogelijk doordat wij een goede (buiten)kwaliteit zwarte latex gebruiken. Hierdoor worden de verschillende soorten ondergronden in dezelfde kleur gespoten en wordt dit één strak afgewerkt geheel waar u nog jaren plezier van hebt.

Werkwijze

Bij bedrijfspanden en winkels komen wij eerst een kijkje nemen naar de wanden, plafonds en omstandigheden om een inschatting te kunnen maken wat voor werkzaamheden er uitgevoerd dienen te worden. Dit kan zowel fysiek als online. Er zijn verschillende opties, die ook afhankelijk zijn van wat u belangrijk vindt. Bij een bedrijfspand of een winkel is het vaak belangrijk dat we korte tijd aan het werken zijn, zodat u snel weer open kan.

Is er compleet gerenoveerd, zoals bijvoorbeeld bij een showroom, dan kunnen wij uw wanden en plafonds van de hoogste kwaliteit latexspuitwerk voorzien. Tevens zouden wij dit eerst van nieuw stucwerk kunnen voorzien.

Is het vooral belangrijk dat uw bedrijfspand, winkel of kantoor efficiënt en voordelig van een nieuwe laag verf wordt voorzien? Dan is dit voor ons ook geen probleem, hierbij vervallen veel voorbereidende werkzaamheden waardoor wij honderden vierkante meters per dag kunnen spuiten voor een zeer scherp tarief.

Latexspuiten bij aanslag of lekkage

Wanneer er sprake is van een vervuilde of beschadigde ondergrond, zoals bij aanslag van nicotine of roet, of een lekkage, is het vaak lastig dit zelf op te lossen. De aanslag kan door de verflaag heen dringen, waardoor deze steeds weer zichtbaar wordt wanneer u zelf met een verfroller aan de slag gaat. Na een lekkage is het vaak lastig in te schatten wat er nodig is om een onzichtbaar resultaat te krijgen na het herstel. Dit zijn allemaal situaties waarbij wij een goed advies en een passende oplossing kunnen bieden. Last van een ander soort aanslag of schade? Dan mag u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, wij hebben voor ieder probleem de beste oplossing paraat!

Nicotine- en roetaanslag

Heeft u een open keuken, open haard, of is er veelvuldig gerookt in uw woning? Dit kan een reden zijn waardoor u veel nicotine- of roetaanslag heeft in uw woning. De wanden en plafonds verkleuren hierdoor of krijgen een vettige aanslag die doordringt in de verflaag. Hierdoor is het vaak niet meer voldoende om een normale verflaag aan te brengen, omdat deze aanslag doordringt vanuit de ondergrond.

Wij hebben hier een speciaal isolerend verfsysteem voor om deze problemen op te lossen. De aanslag wordt geïsoleerd waardoor deze niet meer door kan dringen naar de nieuwe, frisse verflaag.

Lekkage

Heeft u onverhoopt een lekkage gehad waarbij uw wanden en plafonds vochtig zijn geworden? Vaak blijft dit zichtbaar, ook nadat het opgedroogd is. U kunt hiervoor een afspraak bij ons maken, waarbij wij fysiek of via foto’s en video’s de schade op kunnen nemen en kunnen bepalen wat de beste oplossing is. Vaak kunt u het herstel van de schade indienen bij uw verzekering.

Welke kwaliteit latex gebruiken jullie?

Onze standaard latex is schrobvaste verf. Tegen een meerprijs kunnen wij ook afwasbare latex aanbrengen.

Welke kosten zijn verbonden aan latex spuiten?

Dit is afhankelijk van de ondergrond. Als u dunpleisterwerk of traditioneel stucwerk door ons heeft laten aanbrengen, dan krijgt u korting op het latexspuiten. U krijgt dan een totaalprijs voor een scherpe prijs.

Wat is latex spuiten en waarom?

Latex spuiten is machinaal aanbrengen van verf op uw wanden en plafonds. Nieuw stucwerk wordt eerst geschuurd, daarna wordt de eerste laag aangebracht. Vervolgens worden oneffenheden verwijderd en de inwendige hoeken worden gekit. Wanneer het stucwerk in de juiste staat is wordt de tweede en laatste laag aangebracht. De latex wordt aangebracht met een airless spuitmachine, waardoor dit een stuk sneller gaat dan traditioneel rollen van latex. Ook geeft latex spuiten een strakker resultaat. In alle gewenste kleuren kunnen wij latexspuiten.

Latex spuiten jullie elke ondergrond?

Helaas kunnen wij grove ondergronden, zoals spachtelputz of Granol niet latex spuiten. Met een gladde ondergrond kunnen wij de juiste kwaliteit garanderen.

Kan ik na enkele jaren mijn wanden zelf overschilderen na het latex spuiten?

Zeker, de wanden zijn al eens geschilderd en daarom krijgt u ze vaak met één laag weer als nieuw.

Hoe snel is mijn woning latex gespoten?

De vierkante meters en kleur spelen hier een rol. Ons streven is om binnen 2 à 3 werkmomenten uw woning compleet latex te spuiten.

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op uw vraag met betrekking tot stuc -en spuitwerk of onze diensten en services.

Bekijk alle vragen en antwoorden
100% klanttevredenheid

Bekijk wat onze klanten zeggen over  Afbouw Slegers

Aysegul Dumlupinar

via Google

via Feedback Company

Wij hebben onze woning laten dunpleisteren en latex spuiten door Slegers Spuitwerken. We zijn heel blij met het resultaat! Wij zijn zeer te spreken over Nick en zijn team. Ze denken graag met je mee en leveren kwaliteit!

Google reviews Slegers Spuitwerken
Daniëlle

via Google

via Feedback Company

Superfijne communicatie en mooi resultaat!

Google reviews Slegers Spuitwerken
Marianne Dellebeke-Weijts

via Google

via Feedback Company

Wij hebben ons nieuwbouw huis laten spackpuiten door Slegers Spuitwerken en zijn zeer tevreden. In het mailcontact vooraf was hij duidelijk, meedenkend en hield zich hierin al aan alle gemaakte afspraken. Nick en zijn mannen zijn stipt. nauwkeurig, snel en leveren kwaliteit. Kleine aandachtspuntjes komt Nick altijd nog zelf oplossen/reparere. Hij is altijd bereikbaar voor vragen en advies. Zeer prettige persoon.

Google reviews Slegers Spuitwerken
Gort

via Google

via Feedback Company

Een bedrijf met een professionele en gepassioneerde aanpak. De prijs-kwaliteitverhouding van Slegers Spuitwerken is echt heel goed.

Google reviews Slegers Spuitwerken
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.