Behangklare wanden glad maken met dunpleister

De wanden van uw gehele nieuwbouwwoning kunnen vaak al glad en strak zijn in slechts twee werkbezoeken met onze effectieve manier van dunpleisteren.

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

Profiteer van de vele voordelen bij Afbouw Slegers.

  • Offerte in slechts één minuut kosteloos aangevraagd.
  • Uitsluitend A-merken en VCA-gediplomeerd personeel.
  • Tot wel €700,- netto korting op nieuwbouw en collectief stucwerk!
Het ambacht van traditioneel stucwerk, bekijk onze video!
Alles over dunpleisterwerk, bekijk onze video!
Spackspuitwerk is ideaal voor nieuwbouwwoningen, bekijk onze video!
Professionele wandafwerking met latexspuiten , bekijk onze video!

Wat is dunpleister?

Dunpleister is één van de nieuwste technieken voor glad stucwerk. Het is een ondergrondvolgend en kant-en-klaar product dat zeer efficiënt is voor behangklare wanden, zoals bij een nieuwbouwwoning. Dunpleisterwerk vervangt het traditioneel stukadoren van de behangklare wanden. Vandaag de dag is het namelijk niet meer nodig om een dikke laag pleisterwerk aan te brengen op behangklare wanden. Voorheen werden behangklare wanden met de hand dun gepleisterd, dit nam vele malen meer tijd in beslag. Om deze reden is het idee ontstaan om een machine te ontwikkelen waardoor pleisterwerk machinaal aangebracht kan worden.

Dunpleister is dus een pleisterlaag die machinaal wordt aangebracht en een uiteindelijke dikte heeft van 0 tot 3 millimeter. De pleisterlaag is vochtarm, wordt geschuurd opgeleverd en behoudt de hardheid van de ondergrond. Vaak zijn de wanden van uw nieuwbouwwoning al glad in twee werkbezoeken, enkel heeft dit wel nog een laatste afwerking nodig. Als eindafwerking kun u ervoor kiezen om zelf te schilderen, maar wij kunnen u ook volledig ontzorgen door de gedunpleisterde wanden af te werken met latexspuitwerk.

Waarom dunpleisteren?

De behangklare wanden van uw nieuwbouwwoning staan er goed bij, maar niet genoeg om te schilderen. Wanneer er rechtstreeks op de behangklare wanden geschilderd wordt, komen alle oneffenheden en het contrast naar boven die met het blote oog eerst niet te zien waren.

U kunt uw wanden traditioneel laten stukadoren, maar dit is overbodig geworden door de komst van machinale dunpleister. Dunpleisterwerk is vele malen sneller te realiseren en een vochtarm product, vaak zijn uw wanden al glad binnen twee werkbezoeken. Het is een stuk minder arbeidsintensief, er is geen voorstrijk nodig, en doordat er geen dikke lagen worden aangebracht is er een kortere droogtijd nodig. Ook veroorzaakt dunpleisterwerk minder afval, waardoor het duurzaam en milieuvriendelijk is.

Dunpleisterwerk is de mogelijkheid tot gladde wanden met de beste prijs- kwaliteitverhouding, nog nooit eerder heeft u zo voordelig stukadoorswerkzaamheden af kunnen nemen.

Hoe gaat dunpleisteren in zijn werk?

Voordat we beginnen met het project is het voor ons heel belangrijk om te weten of het om een prefab-woning gaat, of om een traditionele bouw zoals met kalkzandsteenblokken. De werkwijze verschilt hier namelijk door.

Bij een prefab-woning bestaan uw buitenwanden uit beton, daarom moeten er hoekprofielen geplaatst worden op de dagkanten voordat er gedunpleisterd kan worden. Dit doen wij om de dagkanten strak af te kunnen werken en ter bescherming van de hoeken.

Wanneer u een woning hebt gebouwd van bijvoorbeeld kalkzandsteenblokken zal de aannemer de benodigde hoekprofielen al geplaatst hebben voor de oplevering. Wanneer de voorbereidingen zijn afgerond en alles netjes is afgeplakt, is het tijd om te starten met dunpleisteren. De pleister zit kant-en-klaar in zakken waarmee de machine gevuld wordt. Deze pleister wordt op de wand gespoten en naderhand geëgaliseerd met een spackmes, om de juiste body te creëren die hierna opgeschuurd kan worden. Het opschuren is een essentieel onderdeel van het proces, wanneer de wanden enkel zijn geëgaliseerd maar nog niet geschuurd, is er nog geen sprake van een gladde wand. De machinale pleisterlaag is vochtarm, waardoor wij vaak al binnen zeer korte tijd terug kunnen komen om de wanden te schuren en polijsten. Dit doen wij onder toezien van een bouwlamp met een langnekschuurmachine voor grote oppervlaktes. Ook worden alle randen, hoekjes, kanten en stopcontacten met de hand nagelopen en opgeschuurd, zodat zeker alles geraakt en gecontroleerd is.

Hierna volgt nog een laatste controleronde waarbij we grote onderbrekingen die met het blote oog te zien zijn nog repareren, eventuele kleinere onderbrekingen zijn pas na het schilderwerk zichtbaar en kunnen dan nog hersteld worden. Wanneer u uw gedunpleisterde wanden door ons laat latexspuiten, lossen wij uiteraard ook deze kleinere onderbrekingen op tijdens en na het latexspuiten. Op deze manier bent u verzekerd van een perfect eindresultaat met een professionele uitstraling met maar één eindverantwoordelijke.

Ondergrond

Dunpleisterwerk kan over elke ondergrond die behangklaar is aangebracht worden. Veel voorkomende ondergronden die behangklaar gemaakt worden zijn kalkzandsteen, Y-tong blokken, giboblokken, prefab-beton en AK-gipsplaten. Mocht uw ondergrond hier niet tussen staan, betekent dit niet dat we deze niet kunnen dunpleisteren. Echter een vereiste is dat de ondergrond behangklaar gemaakt is voordat er dunpleisterwerk op aangebracht kan worden. Mocht het nodig en rendabel zijn, kunnen wij uw wand behangklaar maken, wij zullen hierin altijd samen met u de beste oplossing in zoeken.

Afplakwerkzaamheden

Bij veel bedrijven zijn de afplakwerkzaamheden een valkuil waarvoor een extra meerprijs gerekend wordt. Niet bij ons, bij Afbouw Slegers zitten de standaard afplakwerkzaamheden bij de prijs inbegrepen. Standaard afplakwerkzaamheden zijn het afplakken van de ramen, kozijnen, vensterbanken, stopcontacten, keuken en betimmering. De vloer, plinten en traptreden zitten niet bij de standaard afplakwerkzaamheden inbegrepen maar hier kunnen wij van tevoren altijd een transparante prijs voor opgeven zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Dit zit niet bij de standaard werkzaamheden inbegrepen omdat dit niet altijd essentieel is, door deze werkzaamheden standaard uit te sluiten betaalt u nooit teveel voor diensten die onnodig zijn in uw situatie.

Dunpleisterwerk en latexspuiten

Wanneer het dunpleisterwerk aangebracht en geschuurd is, zijn uw wanden mooi glad. Het dunpleisterwerk heeft echter wel nog een afwerklaag nodig, kaal pleisterwerk blijft stof afgeven en is niet mooi van kleur.

U kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met een roller of een schilder inhuren, maar om verzekerd te zijn van het beste resultaat kunt u de wanden door ons laten latexspuiten.

Waarom dunpleisterwerk in uw nieuwbouwwoning?

Wilt u de wanden van uw nieuwbouwwoning mooi strak en glad hebben? Dat is nog nooit zo voordelig mogelijk geweest als nu, dunpleisterwerk is de ideale oplossing hiervoor. Wanden en plafonds zijn de eyecatcher van uw woning, en glad pleisterwerk is zowel tijdloos als modern. De wanden na oplevering van uw nieuwbouwwoning dunpleisteren is niet alleen het meest voordelige moment waarbij de kosten nog laag zijn, maar het verhoogt ook direct de waarde van uw woning. Denkt u dat de hoge kosten van glad pleisterwerk een struikelblok zullen zijn? Vraag dan zeker een offerte aan, u zult positief verrast zijn door de prijs om uw gehele woning glad te laten dunpleisteren.

Scheurhersteldienst

Een andere reden waarom u misschien denkt dat u beter kan wachten is doordat er veel gewaarschuwd wordt voor scheurvorming in stucwerk bij nieuwbouwwoningen. Hoewel dit in de praktijk meevalt ten opzichte van de hoeveelheid waarschuwingen draaien wij er niet omheen; het kan zeker gebeuren. Het voordeel van dunpleisterwerk is echter dat scheuren, in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld renovliesbehang, zeer eenvoudig te herstellen zijn. Wij komen dit ook tegen een zeer gereduceerd tarief doen met onze hersteldienst, ongeveer twee jaar na de oplevering van onze werkzaamheden. De woning is dan uitgewerkt, en de gerepareerde scheuren zullen dan ook blijvend hersteld zijn zodat u jarenlang kan genieten van uw mooie, gladde wanden en plafonds.

Onze hersteldienst repareert de scheuren over het algemeen binnen één dag, waarbij het herstel plaatselijk is en u niet in een volledige verbouwing zit. De ruimte waar de scheur hersteld wordt hoeft niet eens volledig leeg, enkel de plaatsen waar de scheuren zijn ontstaan dienen vrij en toegankelijk te zijn.

Dunpleisteren of renovliesbehang?

Behang zoals renovlies wordt gepromoot door aannemers als dé manier om scheurvorming tegen te gaan, echter valt dit in de praktijk tegen. Het klopt inderdaad dat het behang zelf niet scheurt, maar scheuren ontstaan zichtbaar onder het behang en tekenen zich af als een litteken waardoor het niet meer glad is. Wanneer het behang beschadigd is zal dit volledig verwijderd moeten worden om herstel te kunnen bieden.

Bent u na enkele jaren het renovliesbehang zat, en wilt u uw wanden laten stukadoren? Al het behang moet dan verwijderd worden en het glad maken van de wanden kost dan niet alleen veel meer tijd, maar is ook een stuk minder voordelig. U gaat dan bijna een volledige nieuwe renovatie aan, waarbij u weer tijden lang in de rommel zit. Het is duurder, zonde van het extra materiaal, de werktijd en zeer omslachtig; dat wilt natuurlijk niemand.

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Wat is dunpleister?

Dunpleister is één van de nieuwste technieken voor glad stucwerk. Het is een ondergrondvolgend product dat zeer efficiënt is voor behangklare wanden, zoals bij een nieuwbouwwoning. Eerst wordt machinaal een pleisterlaag van enkele millimeters aangebracht. Deze wordt geëgaliseerd en geschuurd. Afsluitend houden we een controleronde, waarbij we oneffenheden verwijderen.

Waarom uw woning laten dunpleisteren?

De behangklare wanden van uw nieuwbouwwoning staan er goed bij, maar nog niet goed genoeg voor schilderwerk. Dunpleister is de meest efficiënte en voordelige manier om hier verandering in te brengen. Er wordt slechts een dunne laag aangebracht, waardoor er geen lange droogtijden zijn en u behoudt de hardheid van uw ondergrond. Dunpleisterwerk is vrijwel niet te onderscheiden van traditioneel glad pleisterwerk.

Waarom is Afbouw Slegers expert op het gebied van dunpleisterwerk?

Vanaf het begin dat deze dienst ontwikkeld werd, zijn wij bezig geweest om alle ins- en outs van de producten en machines die hierbij gebruikt worden te leren. In tegenstelling tot veel stukadoorsbedrijven beschikken wij zelf over de machines om deze dienst toe te passen. Wij hoeven dus niks te huren en zijn niet afhankelijk van anderen.

Kunnen er indien nodig wel hoekijzers geplaatst worden bij dunpleisterwerk?

Heeft u een betonnen prefabwoning en heeft u geen hoekbeschermers op de dagkanten dan kunnen wij de uitwendige hoeken strak maken met een hoekschopje. Mocht u toch liever hoekbeschermers willen, dan kunnen wij dit altijd doen.

Kan ik dunpleisterwerk zelf schilderen?

U kunt dunpleisterwerk zelf schilderen. Echter adviseren wij altijd om dit door ons voor een scherpe prijs te laten latexspuiten. Zo blijven wij verantwoordelijk en u heeft u gegarandeerd een strak eindresultaat!

Kan dunpleisterwerk ook gebruikt worden voor de plafonds van mijn nieuwbouwwoning?

Nee, hiervoor moet traditioneel stucwerk aan te pas komen.

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op uw vraag met betrekking tot stuc -en spuitwerk of onze diensten en services.

Bekijk alle vragen en antwoorden
100% klanttevredenheid

Bekijk wat onze klanten zeggen over  Afbouw Slegers

Gino Janssen

via Google

via Feedback Company

Prijs kwaliteit super, werkt netjes & bespreekt alles vooraf, komt al zijn gemaakte afspraken na! voor iedereen een aanrader!!

Google reviews Slegers Spuitwerken
Marianne Dellebeke-Weijts

via Google

via Feedback Company

Wij hebben ons nieuwbouw huis laten spackpuiten door Slegers Spuitwerken en zijn zeer tevreden. In het mailcontact vooraf was hij duidelijk, meedenkend en hield zich hierin al aan alle gemaakte afspraken. Nick en zijn mannen zijn stipt. nauwkeurig, snel en leveren kwaliteit. Kleine aandachtspuntjes komt Nick altijd nog zelf oplossen/reparere. Hij is altijd bereikbaar voor vragen en advies. Zeer prettige persoon.

Google reviews Slegers Spuitwerken
R. van der Aa

via Google

via Feedback Company

Nick Slegers doet alles goed. Vlotte reactie op de offerteaanvraag. Scherpe offerte. Uitvoering volgens afspraak. Oplossingsgericht. Goede nazorg. De kwaliteit van het dunpleisteren en het latex spuiten boven verwachting. Eindoordeel de volle vijf sterren. Dik verdiend.

Google reviews Slegers Spuitwerken
Challa Mang

via Google

via Feedback Company

Zeer goed werk geleverd.

Google reviews Slegers Spuitwerken
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.