Wat is pleisterwerk? 

Pleisterwerk is een manier om muren en plafonds op te vullen en af te werken met een laag pleister van 3 tot 5 millimeter dik. Het wordt gebruikt om oneffenheden in muren en plafonds te verbergen, om een glad oppervlak te creëren en om een ruimte af te werken. Pleisterwerk wordt bij nieuwbouwwoningen gebruikt om de plafonds te stukadoren, waarbij ook de V-naden gedicht worden. Hierbij wordt in de V-naden wapeningsgaas gebruikt.

Pleisterwerk, stucwerk en raapwerk

Wat is eigenlijk het verschil tussen (traditioneel) pleisterwerk of traditioneel stucwerk? Het antwoord zit in de dikte, traditioneel pleisterwerk is 3 tot 5 millimeter in dikte. Wanneer er een dikte van meer dan 5 millimeter aangebracht moet worden, spreken we van raapwerk. Dit zijn allemaal soorten stucwerk, de materialen die gebruikt worden zijn hetzelfde, enkel de dikte verschilt. 

De dunste variant, waarbij ook een ander soort materiaal gebruikt wordt is dunpleisterwerk. Dit is enkel geschikt voor behangklare wanden, omdat dit maar 0 tot 3 millimeter dik is en niet geschikt is om grote oneffenheden mee weg te werken. Meer weten over dunpleisterwerk? Hier vind je meer informatie!

Waarom zou je pleisterwerk overwegen? 

Er zijn verschillende redenen om pleisterwerk te overwegen voor je woning. Ten eerste kan het een geweldige manier zijn om oneffenheden in muren en plafonds te verbergen. Als je bijvoorbeeld net een oude woning hebt gekocht en je wilt de muren opknappen, is pleisterwerk een geweldige manier om de ruimte op te freshen en een professionele uitstraling te geven. 

Hoe bereid je je muren en plafonds voor op het pleisterwerk? 

Voordat je begint met het pleisterwerk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je muren en plafonds goed voorbereid zijn. Dit betekent dat je eventuele oneffenheden moet wegwerken, de muren moet schuren en afplakken en de ondergrond moet voorstrijken. Als je dit goed doet, zal het pleisterwerk beter blijven zitten en zal het eindresultaat er beter uitzien.

Waarom je beter een ervaren stukadoorsbedrijf kunt inhuren voor pleisterwerk in je woning

Als je overweegt om pleisterwerk aan te brengen in je woning, is het wellicht verleidelijk om dit zelf te doen om geld te besparen. Hoewel het inderdaad mogelijk is om pleisterwerk zelf aan te brengen, zijn er een aantal redenen waarom het beter is om een ervaren stukadoorsbedrijf in te huren zoals Afbouw Slegers:

Tip: Lees hier meer over pleisterwerk.

  1. Afbouw Slegers heeft de juiste kennis en ervaring: Onze stukadoors hebben jarenlange ervaring met het aanbrengen van pleisterwerk en weten precies hoe ze het moeten aanpakken om het beste resultaat te behalen. Ze weten hoe ze het pleistermateriaal moeten mengen, hoe ze oneffenheden kunnen gladstrijken en hoe ze het pleisterwerk kunnen afwerken zodat het er professioneel uitziet. Als je het pleisterwerk zelf aanbrengt, is het moeilijker om hetzelfde niveau van kennis en ervaring te behalen.
  2. Stukadoors van Afbouw Slegers hebben de juiste gereedschappen en apparatuur: Stukadoors hebben toegang tot professioneel gereedschap en apparatuur, zoals stucmesen, spuitpistolen en compressoren, waarmee ze het pleisterwerk snel en efficiënt kunnen aanbrengen. Als je het pleisterwerk zelf aanbrengt, moet je deze gereedschappen misschien huren of kopen, wat extra kosten met zich meebrengt.
  3. Afbouw Slegers spoort problemen op tijd op: Als er onverwachte problemen opduiken tijdens het pleisterwerk, zoals vochtige muren of oneffenheden die moeilijk te verbergen zijn, zullen professionele stukadoors in staat zijn om deze problemen op te sporen en op te lossen voordat ze leiden tot grotere problemen. Als je het pleisterwerk zelf aanbrengt, kan het moeilijk zijn om deze problemen op te sporen voordat het te laat is.
  4. Afbouw Slegers kan je een garantie bieden: Veel stukadoorsbedrijven bieden garanties op hun werk, wat betekent dat als er iets misgaat met het pleisterwerk, ze het gratis zullen herstellen. Als je het pleisterwerk zelf aanbrengt, zul je zelf verantwoordelijk zijn voor het oplossen van eventuele problemen.

Tot slot, wanneer je kiest voor pleisterwerk

Pleisterwerk is een belangrijk onderdeel van de afwerking van muren en plafonds in woningen, omdat het helpt om oneffenheden te verbergen en een professionele uitstraling te geven.

Hoewel het mogelijk is om pleisterwerk zelf aan te brengen, is het beter om een professioneel stukadoorsbedrijf in te huren. Dit komt omdat professionele stukadoors de juiste kennis, ervaring, gereedschappen en apparatuur hebben om het pleisterwerk professioneel aan te brengen. Bovendien kunnen ze eventuele problemen op tijd opsporen en een garantie bieden op hun werk. Al deze factoren helpen ervoor te zorgen dat het pleisterwerk van hoge kwaliteit is en dat het op de lange termijn meer waarde toevoegt aan je woning.

Wil je graag meer informatie of een geheel vrijblijvende prijsopgave voor stucwerk aanvragen, neem dan gerust contact op.

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.