Wanden en plafonds afwerken met latex spuiten

Bij het latex spuiten word de verf dikker gespoten dan wordt gerold. Dit betekend meer materiaal, en minder arbeid wat resulteert in een tijdsbesparend en kosteneffectieve oplossing!

Wanden en plafond afwerking met latex spuiten
Wat is latex spuiten?

Wat is latex spuiten?

Latex spuiten is het machinaal aanbrengen van verf op uw wanden en/of plafonds. Nieuw stucwerk wordt eerst geschuurd, daarna wordt de eerste laag aangebracht. Vervolgens worden oneffenheden verwijderd en de inwendige hoeken worden gekit. Wanneer het stucwerk in de juiste staat is wordt de tweede en laatste laag aangebracht. De latex wordt aangebracht met een airless spuitmachine, waardoor dit een stuk sneller gaat dan traditioneel rollen van latex. Ook geeft latex spuiten een strakker resultaat. In alle gewenste kleuren kunnen wij latex spuiten.

Vraag direct uw prijs op

Latex spuiten voor uw (nieuwbouw)woning of pand

In samenwerking met één van onze andere diensten of één van onze collega-stukadoorsbedrijven krijgt u gegarandeerd een strak resultaat.

Wilt u uw huis laten latexspuiten? Natuurlijk kunt u ook terecht met uw bedrijfspand bij ons. Wij komen graag langs voor een vrijblijvende werkopname en bespreken dan met u de mogelijkheden.

Offerte aanvragen
Latex spuiten nieuwbouw pand

Veelgestelde vragen

Uw antwoord niet kunnen vinden? Hieronder hebben we veelvoorkomende vragen op een rijtje staan.

 • Welke kwaliteit latex gebruiken jullie?

 • Onze standaard latex is schrobvaste verf. Tegen een meerprijs kunnen wij ook afwasbare latex aanbrengen.

 • Welke kosten zijn verbonden aan latex spuiten?

 • Dit is afhankelijk van de ondergrond. Als u dunpleisterwerk of traditioneel stucwerk door ons heeft laten aanbrengen, dan krijgt u korting op het latexspuiten. U krijgt dan een totaalprijs voor een scherpe prijs.

 • Wat is latex spuiten en waarom?

 • Latex spuiten is machinaal aanbrengen van verf op uw wanden en plafonds. Nieuw stucwerk wordt eerst geschuurd, daarna wordt de eerste laag aangebracht. Vervolgens worden oneffenheden verwijderd en de inwendige hoeken worden gekit. Wanneer het stucwerk in de juiste staat is wordt de tweede en laatste laag aangebracht. De latex wordt aangebracht met een airless spuitmachine, waardoor dit een stuk sneller gaat dan traditioneel rollen van latex. Ook geeft latex spuiten een strakker resultaat. In alle gewenste kleuren kunnen wij latexspuiten.

 • Latex spuiten jullie elke ondergrond?

 • Helaas kunnen wij grove ondergronden, zoals spachtelputz of Granol niet latex spuiten. Met een gladde ondergrond kunnen wij de juiste kwaliteit garanderen.

 • Kan ik na enkele jaren mijn wanden zelf overschilderen na het latex spuiten?

 • Zeker, de wanden zijn al eens geschilderd en daarom krijgt u ze vaak met één laag weer als nieuw.

 • Hoe snel is mijn woning latex gespoten?

 • De vierkante meters en kleur spelen hier een rol. Ons streven is om binnen 2 à 3 werkmomenten uw woning compleet latex te spuiten.