In de bouw is over het algemeen het afgelopen jaar sprake geweest van een stijgende productie en omzet. Het aantal banen in de bouwsector nam volgens het CBS in het derde kwartaal van 2022 met 9000 toe, er kwamen 2000 banen voor werknemers bij en 7000 voor zelfstandigen. 
In de bouw ligt het totaal aantal banen ondertussen op ruim 632.000, waarvan 351.000 werknemersbanen en 281.000 voor zelfstandigen.
Hier blijft de groei niet bij, 20 procent van de bouwbedrijven verwacht dat hun personeelsbezetting toeneemt in het eerste kwartaal van 2023, terwijl maar 7 procent verwacht dat deze af gaat nemen.

Halverwege 2022 lag het aantal openstaande vacatures op een historisch hoog niveau. Hierbij is het logisch de de werkloosheid in de bouw extreem laag is. Maar 2000 mensen afkomstig uit de bouw ontvangen een ww-uitkering, dat is ruim 20 procent minder dan het aantal in dezelfde periode van 2021. De bouw is een van de sectoren in de Nederlandse economie met de laagste werkeloosheid.

De werkgelegenheid groeit dit jaar voorspeld met ongeveer 1 procent, dat zijn zo’n 5000 voltijdsbanen. De jaren erna verwachten de bouweconomen een groei van 0,5 procent per jaar.

Al met al, ben je er nog niet aan uit in wat voor sector je aan het werk wil? De komende jaren is er ruimte genoeg om aan de slag te gaan in de bouw, ook bij ons!

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.