Opleverdata in de nieuwbouw

Veel van onze werkzaamheden bestaan uit het afwerken van nieuwbouwwoningen. Een nadeel van een nieuwbouwwoning is natuurlijk dat het erg lang kan duren voordat er een definitieve opleverdatum bekend is. 
Hoe kan je nou het beste de afwerking voor je wanden en plafonds vast leggen, wanneer je nog geen idee hebt wanneer de werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden? 
We zien vaak dat mensen wachten met het aanvragen of akkoord geven van offertes totdat er meer zicht is op de definitieve opleverdatum. 
Wij zijn zeer flexibel en hebben gelukkig meestal voldoende capaciteit, maar hoe korter van tevoren werkzaamheden worden aangevraagd, hoe groter de kans is dat er geen plek meer is op het gewenste moment.Wanneer dan wel?

Het is daarom slim om je al ruim van tevoren te oriënteren op het stucwerk in de nieuwe woning. Zo heb je al ver van tevoren een idee wat de kosten gaan zijn en kan je dit meenemen in je totale budget. 
Ben je tevreden met de offerte? Dan is het het slimste om deze meteen te accorderen. Hierdoor leg je de prijs al vast, mochten er onverhoopt prijsstijgingen voorkomen in de periode tussen het accorderen en het uitvoeren van de werkzaamheden geldt de prijs van de geaccordeerde offerte gewoon nog.
Prognose-planning

Wanneer je akkoord hebt gegeven op de offerte komen de werkzaamheden in onze prognose-planning. Dit is een zeer globale, flexibele planning, waar we in de gaten kunnen houden welke werkzaamheden we wanneer kunnen verwachten. 
Soms is de bouw van de woning nog niet eens gestart, en is de prognose absoluut nog niet duidelijk, de aannemer zal hier dan ook nog geen uitspraak over kunnen doen. We zetten de werkzaamheden dan gewoon ongeveer een jaar verder in de prognose-planning, totdat er weer nieuwe informatie binnen komt waardoor we kunnen mee schuiven. 
Hoe dichterbij de definitieve opleverdatum we komen, hoe specifieker de aannemer zal kunnen aangeven wat de verwachte opleverdatum is. 
Vaak krijg je eerst twee kwartalen, dan één kwartaal, twee maanden, een maand, twee weken en dan een week te horen waarin de oplevering zal gaan vallen. Definitieve opleverdatum

Omdat wij steeds mee kunnen schuiven met de planning zitten we al erg dichtbij het definitieve moment van oplevering wanneer deze gecommuniceerd wordt. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat je ons goed op de hoogte houdt wanneer de aannemer weer nieuwe informatie vrij geeft, zodat wij zo goed mogelijk mee kunnen blijven plannen.
Op deze manier kunnen we dus zeer snel na de oplevering starten met de werkzaamheden, zodat er geen onnodige wachttijd is in de rest van je planning!

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.