Een nieuwbouwwoning bouwen, daar gaat best wel wat tijd in zitten!
Er is lang geen andere optie geweest dan de wanden opbouwen op de plek waar de woning komt te staan, ze worden blok voor blok opgebouwd. Tegenwoordig is er een andere, snellere optie, namelijk prefab-woningen!

Wist je dat prefab-wanden van beton al helemaal in een fabriek klaar gemaakt worden en deze zo naar de bouw vervoerd worden? Daar worden ze direct geplaatst en aan elkaar gemonteerd. Het voordeel van een prefab-woning is dat het veel minder arbeidsintensief is om de wanden te maken en te plaatsen, je woning is dus over het algemeen sneller klaar. Doordat de bouwtijd op de bouwplaats korter wordt, is de woning ook minder lang open en blootgesteld aan de weersomstandigheden, en is de snelheid van de bouw minder beïnvloed door het weer.

Nog een voordeel van een prefab-woning is de prijs. Doordat een groot deel van de elementen van de woning in een fabriek gemaakt worden, kunnen deze veel sneller en achter elkaar door geproduceerd worden.

Bij prefab-wanden van beton moet het plaatsen van de hoekprofielen door ons gebeuren, dit is nodig om een strakke afwerking te garanderen. De hoekprofielen komen bijvoorbeeld op alle hoeken bij de kozijnen, zodat dit een strakke en rechte hoek garandeert voordat we kunnen dunpleisteren.
Het is voor ons daardoor erg belangrijk om te weten voordat we starten of de woning waar we gaan werken een prefab-woning is.

  • Blog
Profielfoto Slegers Spuitwerken
Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.