Crisis. Je hoort bijna niets anders meer, of het nu gaat om de oorlog in Oekraïne, de stijgende inflatie en rente of de energiecrisis. Het zijn crises waar je als consument mee te maken hebt, maar ook waar de bouw mee te maken heeft. Het consumentenvertrouwen ligt historisch laag, en de economie krimpt.
Het vertrouwen van bouwondernemers is bijna net zo laag als in de coronacrisis, wat toen werd veroorzaakt door oplopend ziekteverzuim, lage productie, stijgende kosten en slechte beschikbaarheid van materialen. e

Wat is ondernemersvertrouwen precies? Het ondernemersvertrouwen geeft aan in hoeverre de stemming onder de ondernemers in het Nederlandse bedrijfsleven positief of negatief is. Daarnaast geeft het de richting aan waarin de Nederlandse economie (het bruto binnenlands product) zich naar verwachting zal ontwikkelen.

Toch gaat het in de bouw relatief gezien nog goed. Cobouw Insights heeft hier onderzoek naar gedaan, en rest van het bedrijfsleven heeft het zwaarder en heeft minder vertrouwen, dit is naar het nulpunt gezakt terwijl het in de bouw nog rond de tien zit.
De gemoedstoestand van bouwers is bovendien veel beter dan vergeleken met de kredietcrisis van 2009 tot 2014.

Hoe zit dit bij ons? Wij hebben afgelopen jaar een enorme groei gezien, en we zien geen reden waarom we dit niet door zouden kunnen zetten. We zijn voor 2023 met een aantal ontzettend interessante ideeën en nieuwe technieken bezig, waarmee we van plan zijn alleen maar meer te gaan groeien. Natuurlijk houden we alle perikelen in de bouw nauwlettend in de gaten, zodat we hier goed en snel op in kunnen spelen. 
Ook geldt er nog steeds dat we nog niet gedwongen zijn om prijsstijgingen van materiaal door te voeren, maar mocht dit uiteindelijk onverhoopt toch nodig zijn, geldt dit alleen voor nieuwe offertes. De prijs waarvoor je hebt getekend op een offerte blijft dus staan, of je woning nu over een maand of over anderhalf jaar wordt opgeleverd.

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.