Bij Afbouw Slegers zijn we gespecialiseerd in verschillende afwerkingsmethoden voor wanden en plafonds, waaronder spackspuitwerk en glad stucwerk. Deze twee technieken hebben elk hun eigen kenmerken en voordelen. In deze blog gaan we dieper in op het verschil tussen spackspuitwerk en glad stucwerk, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor uw woning.

Laten we beginnen met spackspuitwerk. Spackspuitwerk is een afwerkingstechniek waarbij een dunne meslaag met behulp van een spuitmachine op de wanden of plafonds wordt aangebracht. Daarna wordt er een laag spackmortel aangebracht, deze bevat kleine korreltjes die zorgen voor een lichte structuur op het oppervlak. Het resultaat is een strakke afwerking met een subtiele korrelstructuur.

Een van de voordelen van spackspuitwerk is de snelheid waarmee het kan worden aangebracht. Door het gebruik van een spuitmachine kan een groot oppervlak in korte tijd worden behandeld. Dit maakt spackspuitwerk ideaal voor projecten waarbij een snelle afwerking gewenst is. Bovendien is spackspuitwerk relatief voordelig in vergelijking met andere afwerkingstechnieken, waardoor het een budgetvriendelijke optie is.

Glad stucwerk daarentegen is een afwerkingstechniek waarbij een laag gipspleister met de hand of machinaal op de wanden of plafonds wordt aangebracht. Dit wordt vervolgens glad gemaakt en geschuurd, waardoor een volledig vlak en strak oppervlak ontstaat. Glad stucwerk biedt een luxe uitstraling en geeft u de mogelijkheid om verschillende afwerkingsniveaus te kiezen, van mat tot hoogglans.

Een belangrijk voordeel van glad stucwerk is de veelzijdigheid ervan. Doordat er verschillende mogelijkheden van aanbrengen zijn, kunnen vakmensen het stucwerk precies afstemmen op uw wensen. Glad stucwerk is ideaal als u een strakke, moderne uitstraling wilt creëren of als u van plan bent om uw wanden te schilderen of te behangen. Het biedt een glad en egaal oppervlak waarop verf en behang perfect hechten.

Het is belangrijk op te merken dat de keuze tussen spackspuitwerk en glad stucwerk afhangt van uw persoonlijke voorkeur en de gewenste uitstraling van uw interieur. Beide technieken hebben hun eigen charme en kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een professional om de beste keuze te maken op basis van uw specifieke situatie.

Bij Afbouw Slegers hebben we ruime ervaring met zowel spackspuitwerk als glad stucwerk. Onze vakmensen kunnen u adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw woning. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. We staan klaar om uw interieur de perfecte afwerking te geven die het verdient!

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.