Help, scheuren!

Een veelbesproken onderwerp, scheuren in je muren of plafonds van je nieuwbouwwoning.
Een situatie waar niemand op zit te wachten, nadat je woning eindelijk is opgeleverd en is afgewerkt met de zorgvuldig gekozen vloer, stucwerk, schilderwerk en keuken zie je het… Help, een scheur in het stucwerk!

Waardoor ontstaan deze scheuren eigenlijk?

In een nieuwbouwwoning is er nog van alles aan het werk, ja ook nádat al dat werk om de woning te bouwen is afgerond. De fundering zakt nog wat, en alle bouwmaterialen kunnen nog krimpen of uitzetten. Doordat dit allemaal een beetje beweegt, kunnen er scheuren door de werking van die ondergrond ontstaan in jouw strak gestucte plafond of wand. Geen leuk vooruitzicht, toch?

Door de vervelende ervaringen en verhalen over scheuren in nieuwbouw-stucwerk wordt er nog wel eens getwijfeld over de woning meteen te laten stukadoren of niet.
Soms wordt het hierdoor uitgesteld, met de gedachte “Dat doen we later wel een keertje..”
Je kan natuurlijk op een later moment, een jaar of twee nadat de woning is opgeleverd, je woning laten stukadoren. Maar zeg nou zelf, nadat je de bouw van de woning, de afwerking en verhuizing achter de rug hebt, wie heeft er dan nog zin om weer in een volledige verbouwing te zitten?
Bij het volledig stukadoren van de woning terwijl je er al woont ontstaat er veel overlast in het woongenot en vanwege de lange droogtijd zit je een aantal weken in een echte verbouwing voordat er geschuurd en geschilderd kan worden. Geschuurd? Jazeker, het stucwerk moet worden opgeschuurd voor het schilderen, waarbij een hoop stof ontstaat.

Dit zijn dus twee situaties die allebei geen prettig vooruitzicht zijn! Maar wat nou, als wij hiervoor de oplossing kunnen bieden?
Wij werken je nieuwbouwwoning vrijwel direct na de oplevering netjes af met dunpleisterwerk. De garantie dat er geen scheuren ontstaan? Die kan helaas niemand geven.
Wel kan je twee jaar nadat wij de woning gedunpleisterd hebben contact met ons opnemen als er onverhoopt scheuren zijn ontstaan. Wij komen deze dan herstellen tegen een zeer gereduceerd tarief. Het herstel is in vrijwel alle gevallen een fluitje van een cent, de scheur wordt ingesneden en opgevuld met een sneldrogend materiaal. Onze schilder drinkt een kopje koffie met je, en daarna kan hij meteen de herstelde plek schuren en eventueel het schilderwerk zelf bijwerken.
Een ochtendje werk, nauwelijks overlast en geen wekenlange rommel in huis… Waar twijfel je nog over?

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.