Ben je net verhuisd naar een nieuwbouwwoning en ben je op zoek naar manieren om je huis op te frissen? Of ben je gewoon toe aan een nieuwe look voor je huidige woning? Dan is nieuwbouw stucwerk wellicht iets voor jou!

Wat is nieuwbouw stucwerk precies?

Nieuwbouw stucwerk is het aanbrengen van een laag stucwerk op de muren van een nieuwbouwwoning. Dit kan gedaan worden om oneffenheden in de muren te verbergen of om een gladde en strakke afwerking te creëren. Stucwerk kan ook gebruikt worden om een bepaalde texturering aan te brengen, zoals een marmer- of houtstructuur.

Waarom zou je kiezen voor nieuwbouw stucwerk?

Er zijn talloze redenen om te kiezen voor nieuwbouw stucwerk. Ten eerste geeft het je huis een frisse en moderne uitstraling. Door het aanbrengen van stucwerk krijgen je muren een mooie, egale afwerking die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook makkelijk te onderhouden is.

Daarnaast biedt stucwerk ook tal van praktische voordelen. Zo is het bijvoorbeeld makkelijk te verven, wat betekent dat je de kleur van je muren gemakkelijk kunt aanpassen zonder dat je het stucwerk hoeft te verwijderen. Dit is vooral handig als je van plan bent om regelmatig van kleur te wisselen of als je wilt experimenteren met verschillende kleuren en texturen.

Hoe kies je de juiste stukadoor voor jouw nieuwbouwwoning?

Als je ervoor kiest om nieuwbouw stucwerk aan te laten brengen, is het belangrijk om een professioneel stukadoorsbedrijf in te schakelen. Zo weet je zeker dat het stucwerk op de juiste manier wordt aangebracht en dat het een goede kwaliteit heeft.

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een stukadoor voor je nieuwbouw woning:

  1. Vraag om referenties of bekijk het portfolio van het stukadoorsbedrijf om te zien of hun werk aan je verwachtingen voldoet.
  2. Zoek naar stukadoors die gespecialiseerd zijn in het type stucwerk dat je wilt laten uitvoeren. Sommige stukadoors zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in binnen- of buitenwerk, of in het stucen van specifieke soorten materialen zoals gips of kalkzandsteen. Bij Afbouw Slegers zijn we bijzonder goed in nieuwbouw stucwerk!
  3. Vraag naar de ervaring van de stukadoor. Hoe langer iemand in het vak zit, hoe meer ervaring hij of zij heeft en hoe beter hij of zij in staat is om problemen op te lossen als ze zich voordoen. Bij Afbouw Slegers kunnen we namelijk al met trots zeggen dat we al ruim 10 jaar in het vak actief zijn.
  4. Vraag om offertes van verschillende stukadoors en vergelijk deze om te zien wat het beste bij je budget past. Zorg er ook voor dat je goed begrijpt wat er allemaal in de offerte is opgenomen, zodat je geen vervelende verrassingen krijgt achteraf. Vraag ook naar de mogelijkheden. Bij Afbouw Slegers hebben we bijvoorbeeld een burenkortingen en bieden we zéér competitieve prijzen aan.
  5. Zorg ervoor dat de stukadoor in staat is om op tijd te werken en dat hij of zij een goede communicatie heeft met jou als opdrachtgever. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de voortgang van het werk en dat je op elk moment vragen kunt stellen. Bij Afbouw Slegers tackelen we dit doordat ons team bestaat uit ruim 12 ervaren stukadoors en we een aparte service- en planafdeling hebben die iedere werkdag bereikbaar is.

Tot slot over nieuwbouw stucwerk

In deze blog is besproken hoe je je nieuwbouwwoning een frisse look kunt geven door het laten stucen van de muren en plafonds. Door te kiezen voor nieuwbouw stucwerk heb je de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende stuctechnieken en -materialen, zoals dunpleisterwerk, betonciré, of metallic stuc, om een unieke en aantrekkelijke afwerking te creëren. Het is belangrijk om een professionele stucadoor in te schakelen zoals Afbouw Slegers, die ervaring heeft met nieuwbouw stucwerk en de juiste vergunningen en verzekeringen heeft. Door goed te communiceren en ervoor te zorgen dat het werk op tijd wordt uitgevoerd, kun je ervoor zorgen dat je nieuwbouwwoning de frisse en aantrekkelijke uitstraling krijgt die je wenst.

Wil je meer weten over nieuwbouw stucwerk? Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan of neem contact op met een van onze adviseurs.

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.