In de eerste drie kwartalen van 2022 gingen honderdvijftig bouwbedrijven failliet. Dat is 9 procent meer dan in de eerste drie kwartalen van 2021. Hoe komt dit? 
Dit waren “verwachte” faillisementen, nu de coronasteun is afgelopen. Het zijn er meer dan in 2021 maar de schade blijft beperkt. De bouwproductie groeit nog steeds en de meeste bouwbedrijven hebben zoveel werk, dat er meer werk is dan bekwame werknemers.
Ter vergelijking, tijdens de kredietcrises gingen in maart 2013 in één maand 160 bouwbedrijven failliet.

Wat kunnen we hier uit halen? Het lijkt erop dat de gezonde bedrijven die niet afhankelijk waren van de coronasteun van de overheid overeind blijven, en het soms zelfs drukker hebben dan ze aan kunnen. Er wordt hard gezocht naar goed personeel, en ondanks materiaaltekorten en uitgestelde opleveringen wordt er flink door gewerkt. Dit is ook een periode waarin er innovatieve dingen ontwikkeld worden, om voor te kunnen blijven op de ontwikkelingen die gaande zijn. Er zijn verschillende bouwbedrijven die de handen ineen hebben geslagen om materiaal zelf te gaan ontwikkelen, in plaats van ze te importeren en steeds te moeten wachten op materiaal.

Wij hebben zelf geen last van de crisis, 2022 was ons beste jaar tot nu toe waarin we flink zijn door gegroeid. Er is geen reden om aan te nemen dat die groei met de jaarwisseling zal stagneren, en we niet verder kunnen door groeien. Ook wij zijn bezig met nieuwe ontwikkelingen, cursussen en nieuwe technieken om onze klanten iedere keer weer verbaasd te kunnen laten staan omdat ze het beste stucwerk voor de voordeligste prijs krijgen!

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.