Een groot voordeel van een nieuwbouwwoning is dat woningen tegenwoordig moeten voldoen aan strenge milieueisen en technische voorschriften die staan beschreven in het Bouwbesluit.
Denk hierbij aan de isolatie van de woning, een hoog energielabel en een modern verwarmingssysteem. De vloer, gevels, deuren en het dak moeten bepaalde isolatiewaardes halen en de ramen moeten minimaal HR++ glas hebben.

Omdat de woning zo duurzaam is, bespaar je direct op je energiekosten, beschermt de woning je goed tegen warmte, kou, en geluiden van buitenaf, én draag je bij aan een beter klimaat en een beter milieu.
Ook worden tegenwoordig door de aannemers steeds duurzamere bouwmaterialen gebruikt, zoals verantwoord gekapt hout.
Volgens het Bouwbesluit zijn er nog meer voorwaarden waaraan de woning moet voldoen, zoals een minimale plafondhoogte, minimale oppervlakte van kamers en minimale breedte van traptreden. Ook worden er hoogstaande ventilatiesystemen in beschreven, welke voor een betere luchtkwaliteit zorgen in een nieuwbouwwoning.

Nieuwbouwwoningen hebben vaak het Politiekeurmerk Veilig Wonen, met bijvoorbeeld inbraakwerend hang- en sluitwerk. De woonomgeving is dan ingericht volgens de nieuwste inzichten op veiligheidsgebied, en dit keurmerk verminderd de kans op een inbraak met maar liefst vijftig procent.
Je woont dus veel duurzamer, comfortabeler én veiliger dan in een groot deel van de bestaande woningen.

Ook de keuze gemaakt voor een nieuwbouwwoning? Neem snel contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.