Ondanks dat er een hoop zaken in de bouw tegen leken te zitten, was 2022 een geweldig jaar voor de bouw. Er werd nog nooit zoveel geproduceerd als in 2022. In het derde kwartaal lag de productie zelfs 2 procent hoger in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

We zijn benieuwd wat 2023 gaat brengen voor de bouw, een recessie lijkt op de loer te liggen. De economie kromp in het derde kwartaal met 0,2 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van 2022. Dit heeft te maken met de oorlog in Oekraïne, hogere energieprijzen, hogere rente en hogere materiaalprijzen. Dit alles samen zorgt ervoor dat woningbouwprojecten moeizamer opgestart worden, en projecten uitgesteld worden.

Wat merken wij hiervan? Wij merken dat mensen meer op zoek zijn naar een voordeligere manier om hun woning af te laten werken. Gelukkig kunnen wij voor ieder budget een mogelijkheid aanbieden en hoeft niemand in een onafgewerkte woning te verblijven wanneer deze opgeleverd wordt.
Ook merken we dat er inderdaad projecten uitgesteld zijn het afgelopen jaar, meestal met als reden dat er materialen te kort zijn. Dit kan bijvoorbeeld een warmtepomp zijn, maar ook materiaal om de omgeving af te bouwen, zoals een parkeerplaats of een straat af maken. Vooral dat laatste is natuurlijk ontzettend frustrerend voor de kopers, de woning is af maar wordt nog niet opgeleverd omdat de omgeving nog niet aan de eisen voldoet.
Het voordeel bij ons is dat wij een flexibele planning hebben, en ook bij woningen die uitstel zonder zicht op een opleverdatum krijgen mee kunnen schuiven en nog steeds zo dicht mogelijk op de opleverdatum kunnen plannen.

Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.