Dunpleister, wat is het en wat doet het?

Dunpleister is één van de nieuwste technieken voor glad stucwerk. Het is een ondergrond volgend product dat zeer efficiënt is voor behangklare wanden, zoals bij een nieuwbouwwoning. Eerst wordt machinaal een pleisterlaag van enkele millimeters aangebracht. Deze wordt geëgaliseerd en geschuurd. Afsluitend houden we een controleronde, waarbij we oneffenheden verwijderen.

Een groot voordeel van dunpleister is dat het kostenefficiënter is, want wij kunnen effectiever en sneller werken. De gips wordt namelijk machinaal gemengd en getransporteerd naar de wand. Dat alles in een hoge verwerkingssnelheid, waardoor de wanden alleen vlak hoeven getrokken te worden en men daarmee kostbare tijd uitspaart. Daarnaast brengt men een dunne laag aan (2-3 mm) met de gipsspuit, waardoor er veel minder gips wordt gebruikt dan bij traditioneel stucen. Ook is het percentage gips dat van het raapbord valt en niet verwerkbaar meer is veel groter bij traditioneel stucen.

Dit alles resulteert in een voordelig kostenplaatje voor u.


Bekijk meer vragen en antwoorden
Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.