Veelgestelde vragen over traditioneel stucwerk

Hoe lang moet ik wachten voordat traditioneel stucwerk droog is en geschilderd kan worden?

Dit hangt af van de warmte en ventilatie van de betreffende ruimte. Als u uitgaat van 1 millimeter per dag, dan zit u altijd goed. Vraag dit na bij ons tijdens de oplevering.

Binnen welke termijn is traditioneel stucwerk klaar in mijn woning?

Wij streven ernaar om traditioneel stucwerk in een nieuwbouwwoning binnen één week op te leveren. Bent u benieuw geworden naar hoe lang het duurt bij uw woning? U kunt dan altijd contact met ons opnemen en dan komen wij langs voor een inschatting.

Wat is het plaatsen van hoekprofielen?

Wanneer uw nieuwbouwwoning een prefabwoning is, waarbij de buitenwanden van beton zijn, plaatst de aannemer geen hoekprofielen.
De hoekprofielen moeten geplaatst worden op alle hoeken die van de wand naar het raamkozijn of een deur loopt. Dit is nodig om een strakke afwerking te garanderen.
Het is daarom erg belangrijk voor ons om te weten of uw woning een prefabwoning is voordat wij starten met de werkzaamheden.

Waar wordt traditioneel stucwerk voor gebruikt?

Traditioneel stucwerk is toepasbaar op vele vlakken. De wanden van bestaande woningen zijn haast nooit geschikt voor dunpleisterwerk, omdat hiervoor de wanden behangklaar moeten zijn.
Bij de wanden en plafonds van bestaande woningen wordt dus bijna altijd voor traditioneel stucwerk gekozen.
Bij nieuwbouwwoningen worden de plafonds afgewerkt met traditioneel stucwerk, om meteen de V-naden dicht te zetten en een gegarandeerd strak en glad resultaat te krijgen.
Ook de afwerking van bijvoorbeeld keukenkoven, cinewalls en andere ombouwen worden afgewerkt met traditioneel stucwerk, waarbij er ook hoekprofielen geplaatst worden.

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op uw vraag met betrekking tot stuc -en spuitwerk of onze diensten en services.

Bekijk alle vragen en antwoorden
Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.