Voordelen van dunpleister vs. renovliesbehang

Er zijn vele voordelen van het aanbrengen van dunpleister op nieuwbouwwoningen ten opzichte van renovliesbehang. Waarom kiest u voor renovliesbehang? Vaak wordt renovlies gekozen voor een strakke afwerking, echter zijn de naden dan vaak zichtbaar nadat er overheen gespoten wordt met latex. Wat renovliesbehang ook nadelig maakt is dat scheuren vaak zichtbaar zijn en het nooit zo strak kan worden opgeleverd als gewoon stucwerk. Renovlies is ook niet vrij van banen en structuur. Dunpleister is een moderne stuctechniek van de laatste jaren, het is de perfectionering van alles waar renovliesbehang goed voor is en het lost alle nadeligheden die renovliesbehang kan veroorzaken op. Vaak wordt de overweging gemaakt tussen dunpleisterwerk of renovliesbehang. Wij adviseren altijd om te kiezen voor dunpleister omdat het een machinaal aangebracht pleisterlaag is welke wordt gelegaliseerd en geschuurd, hierdoor zijn er geen oneffenheden, geen lange droogtijden en behoudt de muur de hardheid van de ondergrond. Daarnaast kan er gemakkelijk over de dunpleisterlaag heen gespoten worden met latex in uw favoriete kleur en een strak eindresultaat.

Samengevat, dunpleisterwerk is veel duurzamer en gaat langer mee dan renovliesbehang. Verder is het kostenefficiënter en strakker afgewerkt.


Bekijk meer vragen en antwoorden
Uw woning laten stucen? Ontdek hoe Afbouw Slegers kan helpen! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Wij zijn een team van gepassioneerde stukadoors die uw woning mooi afwerken. U kunt in één minuut een offerte aanvragen zonder verplichtingen.

Gratis offerte aanvragen
Daphne staat u graag te woord
Liever teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in zodat een van onze Afbouw Specialisten contact met u kan opnemen.