Aanbrengen van dunpleister op uw nieuwbouw muren

Als de wanden van uw nieuwbouwwoning al behangklaar zijn dan is het aanbrengen van dunpleister een zeer efficiënte manier voor een glad eindresultaat. Wij brengen meerdere dunne pleisterlagen aan welke ten opzichte van traditionele werkwijze veel goedkoper en beter van kwaliteit zijn.

Wanden en plafond afwerking met dunpleister
Keuken nieuwbouw dunpleisterwerk

Waarom uw nieuwbouw laten voorzien van dunpleisterwerk

Dunpleister is dé koploper op gebied van moderne stuctechnieken als het gaat om glad stucwerk. Dunpleister ofwel spuitpleister wordt doorgaans ingezet bij het glad maken van nieuwbouwwanden en plafonds. Het is een ondergrondvolgend product dat zeer efficiënt is voor behangklare wanden, zoals bij een nieuwbouwwoning. Eerst wordt machinaal een pleisterlaag van enkele millimeters aangebracht. Deze wordt geëgaliseerd en geschuurd. Afsluitend houden we een controleronde, waarbij we oneffenheden verwijderen.

Gratis offerte aanvragen

Voordelen van dunpleister t.o.v. renovlies behang

Er zijn vele voordelen van het aanbrengen van dunpleister op nieuwbouwwoningen ten opzichte van renovliesbehang. Allereerst de vraag waarom u voor renovliesbehang zou willen kiezen? Vaak wordt renovlies gekozen voor een strakke afwerking, echter zijn de naden dan vaak zichtbaar nadat er overheen gespoten wordt met latex. Wat renovliesbehang ook nadelig maakt is dat scheuren vaak gewoon zichtbaar zijn en het nooit zo strak kan worden opgeleverd als gewoon stucwerk. Renovlies is integendeel van dunpleister ook niet vrij van banen en structuur. Dunpleister is een moderne stuctechniek van de laatste jaren, het is de perfectionering van alles waar renovliesbehang goed voor is en het lost alle nadeligheden die renovliesbehang kan veroorzaken op.

Vaak wordt de overweging gemaakt tussen dunpleisterwerk of renovliesbehang. Wij adviseren altijd om te kiezen voor dunpleister omdat het een machinaal aangebracht pleisterlaag is welke word gelegaliseerd en geschuurd, hierdoor zijn er geen oneffenheden, geen lange droogtijden en behoudt de muur de hardheid van de ondergrond. Daarnaast kan er gemakkelijk over de dunpleisterlaag heen gespoten worden met latex in uw favoriete kleur en een strak eindresultaat.

Latex spuiten nieuwbouw pand

Vraag gratis een offerte aan en krijg binnen 24 uur antwoord!

Voor een vrijblijvende offerte kunt u het formulier hieronder invullen, u heeft dan al binnen 24 uur een complete prijsindicatie en weet waar u aan toe bent. Voor korte vragen kunt u ons bellen, mailen, WhatsApp of een chatbericht achterlaten.

Selecteer uw type woning
Waarmee mogen wij u van dienst zijn?
Selecteer eerst uw type woning s.v.p.
Maximale bestandsgrootte 10MB.
Uploaden...
fileuploaded.jpg
Uploaden mislukt.Maximale grootte voor bestanden is 10 MB.
Bericht
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Oeps er ging iets mis! Controleer de velden, en probeer het opnieuw.

Contact opnemen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Veelgestelde vragen

Uw antwoord niet kunnen vinden? Hieronder hebben we veelvoorkomende vragen op een rijtje staan.

 • Wat is dunpleister?

 • Dunpleister is één van de nieuwste technieken voor glad stucwerk. Het is een ondergrondvolgend product dat zeer efficiënt is voor behangklare wanden, zoals bij een nieuwbouwwoning. Eerst wordt machinaal een pleisterlaag van enkele millimeters aangebracht. Deze wordt geëgaliseerd en geschuurd. Afsluitend houden we een controleronde, waarbij we oneffenheden verwijderen.

 • Waarom uw woning laten dunpleisteren?

 • De behangklare wanden van uw nieuwbouwwoning staan er goed bij, maar nog niet goed genoeg voor schilderwerk. Dunpleister is de meest efficiënte en voordelige manier om hier verandering in te brengen. Er wordt slechts een dunne laag aangebracht, waardoor er geen lange droogtijden zijn en u behoudt de hardheid van uw ondergrond. Dunpleisterwerk is vrijwel niet te onderscheiden van traditioneel glad pleisterwerk.

 • Waarom is Slegers Spuitwerken expert op het gebied van dunpleisterwerk?

 • Vanaf het begin dat deze dienst ontwikkeld werd, zijn wij bezig geweest om alle ins- en outs van de producten en machines, die hierbij te pas komen, te leren. In tegenstelling tot veel stukadoorsbedrijven beschikken wij zelf over de machines om deze dienst toe te passen. Wij hoeven dus niks te huren en zijn niet afhankelijk van anderen.

 • Kunnen er indien nodig wel hoekijzers geplaatst worden bij dunpleisterwerk?

 • Heeft u een betonnen prefabwoning en heeft u geen hoekbeschermers op de dagkanten dan kunnen wij de uitwendige hoeken strak maken met een hoekschopje. Mocht u toch liever hoekbeschermers willen, dan kunnen wij dit altijd doen.

 • Kan ik dunpleisterwerk zelf schilderen?

 • U kunt dunpleisterwerk zelf schilderen. Echter adviseren wij altijd om dit door ons voor een scherpe prijs te laten latexspuiten. Zo blijven wij verantwoordelijk en u heeft u gegarandeerd een strak eindresultaat!

 • Kan dunpleisterwerk ook gebruikt worden voor de plafonds van mijn nieuwbouwwoning?

 • Nee, hiervoor moet traditioneel stucwerk aan te pas komen.

 • Hoelang duurt het voor dunpleisterwerk droog is en geschilderd kan worden?

 • In tegenstelling tot traditioneel stucwerk is dunpleisterwerk een vochtarm product. U heeft dus geen last van een droogperiode van enkele weken, zoals bij traditioneel stucwerk. Bij dunpleisterwerk kunt u gaan schilderen zodra wij de deur uit zijn.